Aktualne novice

Kdor si želi kakovost, jo mora sam ustvariti

dodano: 9.9.2016

Eberhard Gross, Weleda (novice avgust/september SZZČN 2016)

Že od leta 1921 je Weledin cilj ohranjati, izboljševati in vračati zdravje ljudem. Visoki kakovostni standardi in skrbna uporaba naravnih virov gredo z roko v roki.

Weleda za svoje kozmetične izdelke in zdravila uporablja približno tisoč surovin. Več kot dvesto zdravilnih rastlin pridelujemo in predelujemo sami, na svojih biodinamičnih vrtovih. Drugo dobimo pri velikih in majhnih kmetijah, združenjih in projektih po vsem svetu. Zavedamo se, da sta izvor in predelava surovin ključna za biološko raznolikost. Zgolj neokrnjeni naravni ekosistemi lahko zagotavljajo dovolj kakovostno prst in ustrezne razmere za rast naših rastlin. 

Čeprav so se nekatere metode sčasoma spremenile, smo bili vedno zvesti sebi ter svojim ustanoviteljem in vrednotam. Že od ustanovitve smo zvesti tudi istim družbenim, okoljskim in ekonomskim načelom. Resnično verjamemo, da lahko ta stalnost prispeva k pozitivni spremembi v svetu.Ključne besede:
Weleda, kozmetika, surovine, ekološko gojenje, sivka

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.