Aktualne novice

Ali ste vedeli, da rdeča pesa pomlajuje?

dodano: 14.10.2016

oktobrske novice SZZČN 2016

Rdeča pesa deluje splošno pomlajevalno in poživljajoče zaradi kombinacije silicija in folne kisline (vitamina B8). Zaradi obilja silicija, ki ga telo v polni meri izkoristi le iz rastlin (ne pa tudi iz mesa), z uživanjem rdeče pese telesu pomagamo krepiti in obnavljati vezna tkiva, ožilje in kožo (pomlajevalni učinek). Folna kislina, ki je je v rdeči pesi veliko, je pomembna za tvorbo krvi, rast celic ter za nastajanje hormonov, ki poskrbijo za naše notranje zadovoljstvo in občutke sreče. Poleg tega rdeča pesa zaradi obilja kalija pospešuje odvajanje vode iz telesa in deluje razstrupljevalno. 

Iz knjige Polone Kovič Alternativna kuhinja 2, v kateri lahko preberete še veliko zanimivega o sadju, zelenjavi, oreščkih in samoniklih rastlinah.Ključne besede:
rdeča pesa, silicij, folna kislina, kuhinja

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.