Aktualne novice

Pomagajmo si sami

dodano: 1.11.2016

Sanja Lončar (urednica novic Skupaj za zdravje človeka in narave)

»Navadno šele takrat, ko nas stisnejo ob steno, odkrijemo, kako močni smo!« Ivo Andrić.

Naše življenje čedalje bolj spominja na računalniško igrico. Komaj dojameš, kako jo igrati in začneš nabirati točke, že te prestavi na višji nivo – in vse postane še bolj zapleteno. In ko naposled obvladaš ta nivo, glej ga zlomka … vse skupaj preide v še višjo prestavo in znova postane še težje. 

Tudi v življenju je enako. Iz dneva v dan nas pesti več težav, časa za pravilno odzivanje nanje pa imamo vse manj. No, morda nam življenje s tem želi sporočiti, da nam gre dobro od rok in da smo zreli za višji nivo igre … Morda je to nagrada za dobro opravljeno delo – ali pa zgolj opomin, da se preveč obiramo na »nivojih«, ki bi jih morali že obvladati, da bi se torej že zdavnaj morali odpraviti naprej. 

Vsakdo, ki je že igral računalniške igrice, ugotavlja, da ne ponujajo časa za počitek. Enako je v življenju. Celo to, o čemer smo prej verjeli (oziroma želeli verjeti), da bo postoril nekdo drug, bo očitno na nas. Zdravje, hrana, varnost, povezovanje, energija ... 
Dolgo smo razmišljali, kako kar najbolje izkoristiti sleherno stran naših novic. Katerim temam nameniti prednost, da vam bodo čim bolj koristile in vam ponujale bližnjico do tega, da si boste lahko pomagali sami – še bolj kot doslej.

Hvala vsem, ki nam pišete ter pošiljate vprašanja in svoja spoznanja. Kot vidite, nanje ne utegnemo odgovarjati osebno, vendar so nam kljub vsemu v veliko pomoč, ko se odločamo o tem, katerim temam nameniti prednost. Prav zato se boste zagotovo mnogi prepoznali v temah, ki smo jih vzeli pod drobnogled tokrat. << Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.