Aktualne novice

Pomagajmo si sami

dodano: 1.11.2016

Sanja Lončar (urednica novic Skupaj za zdravje človeka in narave)

»Navadno šele takrat, ko nas stisnejo ob steno, odkrijemo, kako močni smo!« Ivo Andrić.

Naše življenje čedalje bolj spominja na računalniško igrico. Komaj dojameš, kako jo igrati in začneš nabirati točke, že te prestavi na višji nivo – in vse postane še bolj zapleteno. In ko naposled obvladaš ta nivo, glej ga zlomka … vse skupaj preide v še višjo prestavo in znova postane še težje. 

Tudi v življenju je enako. Iz dneva v dan nas pesti več težav, časa za pravilno odzivanje nanje pa imamo vse manj. No, morda nam življenje s tem želi sporočiti, da nam gre dobro od rok in da smo zreli za višji nivo igre … Morda je to nagrada za dobro opravljeno delo – ali pa zgolj opomin, da se preveč obiramo na »nivojih«, ki bi jih morali že obvladati, da bi se torej že zdavnaj morali odpraviti naprej. 

Vsakdo, ki je že igral računalniške igrice, ugotavlja, da ne ponujajo časa za počitek. Enako je v življenju. Celo to, o čemer smo prej verjeli (oziroma želeli verjeti), da bo postoril nekdo drug, bo očitno na nas. Zdravje, hrana, varnost, povezovanje, energija ... 
Dolgo smo razmišljali, kako kar najbolje izkoristiti sleherno stran naših novic. Katerim temam nameniti prednost, da vam bodo čim bolj koristile in vam ponujale bližnjico do tega, da si boste lahko pomagali sami – še bolj kot doslej.

Hvala vsem, ki nam pišete ter pošiljate vprašanja in svoja spoznanja. Kot vidite, nanje ne utegnemo odgovarjati osebno, vendar so nam kljub vsemu v veliko pomoč, ko se odločamo o tem, katerim temam nameniti prednost. Prav zato se boste zagotovo mnogi prepoznali v temah, ki smo jih vzeli pod drobnogled tokrat. << Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: