Aktualne novice

Kje začeti z velikim pospravljanjem?

dodano: 27.3.2008

Sanja Lončar (uvodnik aprilskih novic Skupaj za zdravje človeka in narave)

Znani rek pravi: »Najprej pometi pred svojim pragom…«. Ko gre za problematiko razstrupljanja, so ga mnogi vzeli preveč dobesedno in jih zanima le tisto, kar bo razstrupilo, očistilo in obvarovalo njihovo lastno telo. Pometajo v svoji hiši, pred hišo in povsod okrog nje pa dovoljujejo odlagališča strupov. 

Naše bralce uvrščamo med bolj ozaveščene. Zato smo bili nemalo presenečeni, ko smo analizirali branost različnih vsebin na spletni strani www.zazdravje.net. Opazili smo izjemno zanimanje za vsebine, ki govorijo o tem, kako si pomagati pri tej ali oni težavi. Ko gre za globalno segrevanje, gensko spremenjene organizme, pesticide in druge težave okolja pa se število bralcev zdesetka.

Res verjamete, da se boste vi lahko izognili pesticidom, če jih bo okrog nas in v naši hrani iz dneva v dan več? Da bodo ujme, ki jih povzročajo klimatske spremembe, naredile ovinek okrog vaše hiše? Da boste na svojem vrtu lahko pridelali eko zelenjavo, čeprav bodo na sosednjem rasle gensko spremenjene poljščine? Boste dihali posebno filtriran zrak v »kisik barih« in vas zato ne skrbi, kaj bodo dihali ostali? Bomo vodo v plastenkah prodajali tudi srnam in zajcem?
Spomladansko veliko pospravljanje mora biti res temeljito, če želimo poletje dočakati v dobri formi!<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: