Aktualne novice

Kje začeti z velikim pospravljanjem?

dodano: 27.3.2008

Sanja Lončar (uvodnik aprilskih novic Skupaj za zdravje človeka in narave)

Znani rek pravi: »Najprej pometi pred svojim pragom…«. Ko gre za problematiko razstrupljanja, so ga mnogi vzeli preveč dobesedno in jih zanima le tisto, kar bo razstrupilo, očistilo in obvarovalo njihovo lastno telo. Pometajo v svoji hiši, pred hišo in povsod okrog nje pa dovoljujejo odlagališča strupov. 

Naše bralce uvrščamo med bolj ozaveščene. Zato smo bili nemalo presenečeni, ko smo analizirali branost različnih vsebin na spletni strani www.zazdravje.net. Opazili smo izjemno zanimanje za vsebine, ki govorijo o tem, kako si pomagati pri tej ali oni težavi. Ko gre za globalno segrevanje, gensko spremenjene organizme, pesticide in druge težave okolja pa se število bralcev zdesetka.

Res verjamete, da se boste vi lahko izognili pesticidom, če jih bo okrog nas in v naši hrani iz dneva v dan več? Da bodo ujme, ki jih povzročajo klimatske spremembe, naredile ovinek okrog vaše hiše? Da boste na svojem vrtu lahko pridelali eko zelenjavo, čeprav bodo na sosednjem rasle gensko spremenjene poljščine? Boste dihali posebno filtriran zrak v »kisik barih« in vas zato ne skrbi, kaj bodo dihali ostali? Bomo vodo v plastenkah prodajali tudi srnam in zajcem?
Spomladansko veliko pospravljanje mora biti res temeljito, če želimo poletje dočakati v dobri formi!<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.