Aktualne novice

Vse je v nas!

dodano: 24.1.2017

Sanja Lončar, urednica (uvodnik februarskih novic SZZČN 2017)

Zagotovo ni človeka, v katerem ne prebivajo glivica kandida, bakterija Escherichia coli, salmonela in številni drugi organizmi. V svojem življenju smo se zagotovo srečali tudi z milijoni virusov, mnoge od njih pa še vedno gostimo. Znanstveniki so že ugotovili, da imamo v telesu več bakterij kot celic. V nas je pravo pravcato vesolje mikroorganizmov, in kot kaže, s tem ni nič narobe. Težave praviloma nastanejo, kadar to prebivalstvo nespametno razredčimo in tako porušimo ravnovesja v svojem mikrosvetu. 

Svet v nas se odziva podobno kot svet okrog nas. Podobno kot se naši otroci, partnerji, sodelavci, hišni ljubljenčki … odzivajo na to, kar oddajamo. Če smo ljubeči, so z nami prijazni tudi drugi. Če se počutimo ogroženi, postanemo nestrpni in sprožamo konflikte. Naš odnos vpliva tudi na mikrobe, ki živijo v telesu. Tudi ti se lahko iz spečih in nenevarnih oblik hipoma prelevijo v agresivneže, ki nam utegnejo povzročiti številne težave. Zato je napačno reči, da smo staknili virus gripe ali dobili raka … Morali bi se namreč zavedati, da semena sleherne morebitne bolezni ves čas nosimo v sebi – in da je samo od nas odvisno, ali bomo ustvarili razmere, v katerih se bodo aktivirala, čezmerno namnožila in nam začela povzročati težave. 

Odločilni pogoj, da jih aktiviramo, je pomanjkanje ljubezni, ki ima očitno moč, da dela red tudi v naših mikrosvetovih. Zato se ključno vprašanje ne glasi, kaj počne kateri virus, bakterija ali kvasovka v našem telesu. Ključno vprašanje je, kaj mi počnemo z njo. 

Ko to dojamemo, spoznamo, da imamo na vsem svetu enega samega sovražnika – pomanjkanje brezpogojne ljubezni do sebe in do vsega, kar nas obdaja. 

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.