Aktualne novice

Vse je v nas!

dodano: 24.1.2017

Sanja Lončar, urednica (uvodnik februarskih novic SZZČN 2017)

Zagotovo ni človeka, v katerem ne prebivajo glivica kandida, bakterija Escherichia coli, salmonela in številni drugi organizmi. V svojem življenju smo se zagotovo srečali tudi z milijoni virusov, mnoge od njih pa še vedno gostimo. Znanstveniki so že ugotovili, da imamo v telesu več bakterij kot celic. V nas je pravo pravcato vesolje mikroorganizmov, in kot kaže, s tem ni nič narobe. Težave praviloma nastanejo, kadar to prebivalstvo nespametno razredčimo in tako porušimo ravnovesja v svojem mikrosvetu. 

Svet v nas se odziva podobno kot svet okrog nas. Podobno kot se naši otroci, partnerji, sodelavci, hišni ljubljenčki … odzivajo na to, kar oddajamo. Če smo ljubeči, so z nami prijazni tudi drugi. Če se počutimo ogroženi, postanemo nestrpni in sprožamo konflikte. Naš odnos vpliva tudi na mikrobe, ki živijo v telesu. Tudi ti se lahko iz spečih in nenevarnih oblik hipoma prelevijo v agresivneže, ki nam utegnejo povzročiti številne težave. Zato je napačno reči, da smo staknili virus gripe ali dobili raka … Morali bi se namreč zavedati, da semena sleherne morebitne bolezni ves čas nosimo v sebi – in da je samo od nas odvisno, ali bomo ustvarili razmere, v katerih se bodo aktivirala, čezmerno namnožila in nam začela povzročati težave. 

Odločilni pogoj, da jih aktiviramo, je pomanjkanje ljubezni, ki ima očitno moč, da dela red tudi v naših mikrosvetovih. Zato se ključno vprašanje ne glasi, kaj počne kateri virus, bakterija ali kvasovka v našem telesu. Ključno vprašanje je, kaj mi počnemo z njo. 

Ko to dojamemo, spoznamo, da imamo na vsem svetu enega samega sovražnika – pomanjkanje brezpogojne ljubezni do sebe in do vsega, kar nas obdaja. 

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: