Aktualne novice

Pa smo dočakali 100. številko

dodano: 28.4.2017

majske novice SZZČN 2017

Prav jubilejna številka prinaša temo o utrujenosti in izgorelosti. Naključje? 

Izid okrogle številke je praviloma primerna priložnost, da se ozremo nazaj ter ugotovimo, kje smo in kam želimo v prihodnje. Tudi sami smo se vprašali, ali po dvanajstih letih čutimo znake izgorelosti in utrujenosti. Ugotovimo lahko, kaj vse smo želeli narediti, vendar nam ni uspelo … Na drugi strani lahko pogledamo, kaj vse nam je uspelo raziskati, povedati, premakniti … Obojega je bilo veliko. 

Najpomembnejše pa se nam zdi vprašanje, koliko novega imamo še povedati. In seveda, koliko vas je, tam zunaj, ki vas to, s čimer se ukvarjamo, zares zanima. 

Seznam tem, ki bi se jih radi lotili, je še vedno zelo dolg. Toda priznati moramo, da je ukvarjanje s čedalje dražjo produkcijo in distribucijo tolikšnega števila tiskanih izvodov iz meseca v mesec bolj zahtevno in utrudljivo opravilo. 

Po dvanajstih letih tudi sadno drevje zahteva nekaj več oblikovnega reza, zato smo se odločili, da tudi pri naših novicah vpeljemo nekaj sprememb. 

Novice bodo še naprej brezplačne 
Distribuirali jih bomo predvsem posameznikom in informativnim točkam, ki so prispevali za stroške pošiljanja, pa tudi vsem, ki na druge načine dejavno podpirajo projekt. To v praksi pomeni, da se utegne primeriti, da nekatere informativne točke ne bodo več ponujale naših novic ali pa jih bodo imele manj kot doslej. Na drugi strani pa se odpirajo tudi nove informativne točke.

Da ne boste ostali brez svojega izvoda, bo še najbolje, če poskrbite, da bodo prišle neposredno k vam. Zato vas vabimo, da prispevate za stroške pošiljanja individualnega izvoda ali paketa novic za svoje podjetje, društvo, skupnost … 

Če se to odločite storiti takoj, vas bomo ob izidu majske, 100. številke nagradili s posebnim darilom, ki ni v prosti prodaji. Da ne boste v dilemi, katere začimbe dati v katero jed, smo pripravili uporaben plakat za hladilnik, ki vam bo olajšal kuhanje in vam prinašal nove navdihe. 

Če je vaš prispevek že poravnan in vam bo denimo potekel čez šest mesecev, bomo naslednji prispevek (majski) obravnavali kot podaljšanje za  leto dni, in sicer od trenutka, ko vam poteče obstoječi prispevek. Primer: Andreja ima plačan prispevek do novembra 2017. Odločila se je, da bo novi prispevek plačala že maja, s čimer je upravičena do nagrade. Njen prispevek smo podaljšali do novembra 2018. 

Tistim, ki naše novice že prejemate, ob plačilu prispevka v maju (ki obsega darilo) ni treba poslati kopije položnice ali dodatne e-pošte, saj že imamo vaš naslov.

Natančne informacije o prejemniku potrebujemo le v primeru, če plačnik in prejemnik ni ista oseba ali če so v vašem imenu, priimku in naslovu šumniki, zaradi katerih bi morda napačno zapisali naslov (bančni izpiski so žal brez šumnikov). V tem primeru vas naprošamo, da nam po opravljenem nakazilu točno informacijo sporočite na e-naslov posljite.novice@gmail.com ali po pošti na naslov: Društvo Ognjič, Zapotok 54, 1292 Ig. Pošljite polno ime, priimek in naslov, na katerega želite prejemati novice (in nagrado). Prispevek lahko poravnate tudi na dogodkih našega projekta. 

Hvala, da nas berete!
Ob tej priložnosti s knjigo po lastni izbiri nagrajujemo prvih pet bralcev naših novic – tiste, ki jih prebirajo že od samega začetka. Pokličite na telefonsko številko (041) 770 120 (Damjana) in sporočite, katero knjigo naj vam pošljemo.
Helena Pikl, Dravograd
Rok Primožič, Tržič
Olga Vozelj, Kisovec
Srečko Grošelj, Cerkno
Saša Tajnikar, Velenje<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.