Aktualne novice

Hrana otroke zastruplja ali razstruplja?

dodano: 12.4.2008

Adriana Dolinar (aprilske novice Skupaj za zdravje človeka in narave)

Predvsem v obdobjih, ko otroci nenehno obolevajo, se starši odločajo za spremembo prehrane, ki vključuje več t. i. zdrave hrane. Z najboljšim namenom se odpravijo v hipermarkete, na tržnice in kupujejo sadje in zelenjavo, ki jo tam ponujajo. Kako kritični bodo pri nakupu hrane, je odvisno od njihove osveščenosti o prednostih oz. slabostih določenih živil, o prednostih oz. slabostih njihove pridelave in predelave.  Večina ve, da je bolje uživati ekološko pridelano sadje in zelenjavo, zato se trudijo in jih resnično iščejo na trgu, a vedno jih ne najdejo. Nazadnje se potolažijo, da tako ni velike razlike med ekološko in konvencionalno hrano ter kupijo slednjo, za katero pa je znano, da je bila na svoji poti rasti od semena do zrelega plodu deležna velikih količin sintetičnih biocidov (pesticidov, fungicidov, herbicidov ipd.), na koncu pa so jo obdelali še s konzervansi. Ali se, preden daste otroku takšno živilo, vprašate o njegovi preteklosti, kaj se skriva v njem, bo otrokovo občutljivo telo okrepil ali obremenil?
Preberite, zakaj je bolje  za podporo procesu razstrupljanja otroku ponuditi ekološko pridelano sadje in zelenjavo in ne konvencionalne.

V rubriki "Skupaj razkrivamo", pod članki "O zdravem življenju", si preberite nadaljevanje članka z omenjenim naslovom oz kliknite na http://www.zazdravje.net/razkrivamo.asp?art=53<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: