Aktualne novice

Hrana otroke zastruplja ali razstruplja?

dodano: 12.4.2008

Adriana Dolinar (aprilske novice Skupaj za zdravje človeka in narave)

Predvsem v obdobjih, ko otroci nenehno obolevajo, se starši odločajo za spremembo prehrane, ki vključuje več t. i. zdrave hrane. Z najboljšim namenom se odpravijo v hipermarkete, na tržnice in kupujejo sadje in zelenjavo, ki jo tam ponujajo. Kako kritični bodo pri nakupu hrane, je odvisno od njihove osveščenosti o prednostih oz. slabostih določenih živil, o prednostih oz. slabostih njihove pridelave in predelave.  Večina ve, da je bolje uživati ekološko pridelano sadje in zelenjavo, zato se trudijo in jih resnično iščejo na trgu, a vedno jih ne najdejo. Nazadnje se potolažijo, da tako ni velike razlike med ekološko in konvencionalno hrano ter kupijo slednjo, za katero pa je znano, da je bila na svoji poti rasti od semena do zrelega plodu deležna velikih količin sintetičnih biocidov (pesticidov, fungicidov, herbicidov ipd.), na koncu pa so jo obdelali še s konzervansi. Ali se, preden daste otroku takšno živilo, vprašate o njegovi preteklosti, kaj se skriva v njem, bo otrokovo občutljivo telo okrepil ali obremenil?
Preberite, zakaj je bolje  za podporo procesu razstrupljanja otroku ponuditi ekološko pridelano sadje in zelenjavo in ne konvencionalne.

V rubriki "Skupaj razkrivamo", pod članki "O zdravem življenju", si preberite nadaljevanje članka z omenjenim naslovom oz kliknite na http://www.zazdravje.net/razkrivamo.asp?art=53<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.