Aktualne novice

Nova restavracija Taman – okusi organsko Zakaj bi po kosilu čutili utrujenost?

dodano: 6.6.2017

Sebastijan Perko in ekipa bistroja Taman

Taman je indonezijska beseda, ki pomeni vrt, in prav v tem se skriva bistvo tega bistroja: prinesi vrt v mesto. Ker se z zdravo prehrano ukvarjam že vrsto let, me je vselej motila ta dvojnost: doma vse z ekološkim certifikatom, na delu pa vse docela neekološko, na hitro pripravljeno … Na to se je odzivalo tudi moje telo, k sreči ne z boleznijo, temveč z nenehnim slabim počutjem in zaspanostjo po jedi, kar je svojevrstno protislovje. Po jedi naj bi se namreč človek počutil polnega energije. 

Bistvo Tamana je uravnotežena ekološka vegansko-vegetarijanska prehrana. 

Zjutraj odpremo že ob 7. uri in vas čakamo s toplimi napitki, kot so zlato mleko, čaj, brezkofeinska in kofeinska kava z mandljevim, riževim ali ovsenim mlekom … Pripravimo vam sveže stisnjen sok ali smuti, za v pisarno pa vam priporočamo sveže sadje z veganskim ali mlečnim jogurtom in kosmiči. Namesto tega lahko vzamete sendvič, ki ga je mogoče kombinirati z različnimi namazi in drugimi polnili. Kruh je iz polnovredne moke – kamutove, ajdove … Po 11. uri začnemo streči dnevna kosila. Na voljo so vam dnevna juha, dve glavni jedi in solata kot samostojen obrok. Zares odlične sladice pripravljamo po sodobnih načelih slajenja. Kosila strežemo do 15. ure, zatem pa začnemo s strežbo à la carte menija, ki traja do 20. ure. Popoldanski čas je namenjen sprostitvi po delovnem dnevu: prijetnemu pomenku ob kozarcu ekološkega soka, smutija ali ledenega čaja in prijetne glasbe v ozadju. 

Razumemo raznovrstne prehranjevalne zahteve, tako da nam je doslej še vsakič uspelo pripraviti okusen obrok in ne hitre rešitve. Veliko se učimo prav iz projekta Skupaj za zdravje človeka in narave. Upam, da zadoščamo tem merilom, če pa nas bo kdo prijazno opozoril, bomo svoje delo z veseljem nadgradili. 

Za ekološkost jamčita certifikat BIO in moja osebna predanost Hipokratovemu načelu, po katerem je hrana naše prvo zdravilo. Ali povedano drugače, Taman je tudi posledica sebične želje, da bi lahko tudi med delovnim časom zaužil obrok, kakršnega bi si pripravil doma. Ker je hrana ekološka, ima tudi okus domače hrane, po obroku pa boste polni energije in zagona. 

Ob tej priložnosti bralcem in sledilcem projekta Za zdravje človeka in narave ob predložitvi kupona ponujamo 10-odstotni popust na kateri koli obrok. 

Obiščite spletno stran www.taman-organic.si ali pa nas pod imenom Taman Organic poiščite na Facebooku. Na prejemanje dnevnega menija se lahko prijavite na telefonski številki (031) 884 844 ali na e-naslovu info@taman-organic.si, kjer sprejemamo tudi naročila za hrano, ki jo boste odnesli s seboj, kadar vam časovna stiska ne bo dopuščala čakanja.

Veselimo se vas in se zahvaljujemo za vaš obisk. 

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.