Aktualne novice

Vas hiša dehidrira ali preveč vlaži?

dodano: 12.7.2017

novice junij/julij SZZČN 2017

Marsikatera sodobna gradnja pomeni bližnjico do težav z vodnim režimom v našem telesu. 

Sodobni materiali, ki še leta po vgradnji oddajajo škodljive hlape, zahtevajo dodatno vodo, s katero naša limfa poskuša redno odplavljati formaldehid in druge strupene snovi, ki jih vdihavamo v takih stavbah. 

Dodatna težava, povezana s sodobnimi gradnjami, je suhost zraka. Pozimi ga izsušuje centralna kurjava, poleti pa klimatske naprave. Posledično so v takih prostorih zadovoljni le kaktusi, človek, živali in rastline pa trpijo! Vse to zaradi njihove sodobnosti in dejstva, da se taka gradnja pač izplača. 

Dodatna težava, ki nastopi v večini nepredušnih stavb, je tudi vlaga. Materiali ki ne dihajo, hitro ustvarijo kondenz, ta pa je odlično gojišče za najnevarnejše plesni, ki uničevalno delujejo na naša dihala. 

Nemara je nastopil čas, da začnemo spreminjati kriterije pri izračunih, kaj se izplača, in se, vsaj ko gre za zdravo bivanje, vrnemo k starim modrostim. 

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.