Aktualne novice

Otvoritev Bosonoge poti v okviru Kneipp projekta v Termah Snovik

dodano: 12.8.2017

2. 8. 2017

V Termah Snovik so z otvoritvijo bosonoge poti predstavili prvi del izvedenih aktivnosti projekta Kneippanje, ki ga uvajajo v okviru  razvoja novih turistični produktov.

Predstavitve se je udeležila množica lokalnih prebivalcev, turističnih ponudnikov, članov Kneipp društva Vrhnika in Maribor ter  hotelskih gostov.  Po uvodni predstavitvi so se podali po bosonogi poti in preizkusili prve Kneippove oblive. Direktorica Petra Zlatoper je poudarila, da velik del projekta predstavlja usposabljanje osebja na vseh 5 elementih Kneippove življenjske filozofije: hidroterapije, gibanje, zdrava prehrana, uporaba zelišč in zdrav življenjski slog. Sebastian Kneipp (1821 -1897) nemški duhovnik, vodni- in fito terapevt,  si je sam že v mladosti s kopanjem v hladni Donavi, pozdravil tuberkulozo. Zato se je odločil, da bo življenje posvetil zdravljenju ljudi z naravnimi elementi. Kneippova življenjska filozofija je preprosta in primerna za vsakega. 

V Termah Snovik so Kneippova načela vpletli v obstoječo ponudbo, ki je že od vsega začetka prijazna ljudem in okolju. << Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: