Aktualne novice

Staramo se. Vsi!

dodano: 27.10.2017

Sanja Lončar, urednica (uvodnik novembrskih novic SZZČN 2017)

Ah, najhujša tragedija ni umreti mlad, marveč živeti do petinsedemdesetega leta, in vendar v resnici nikoli zaživeti. 
(Martin Luther King ml.)

Ste tudi sami kdaj rekli »ah, če bi imel zdajšnjo pamet in telo, kot sem ga imel pri tridesetih letih!«? Pa bi se res vrnili deset, dvajset ali trideset let v preteklost? K tedanjim težavam in k okoliščinam, v katerih ste bili takrat? Predstavljajte si, da pred vami stoji dobra vila in vam ponuja to možnost. Želite, da vas vrne v mladost? Samo pokimajte, pa bo storjeno.

Pozor! Preden odgovorite, dvakrat premislite. 

Res je, da čas mineva hitro in da telo hkrati z večjo kilometrino postaja čedalje bolj »škripavo« … Toda sama nikdar, ampak resnično nikdar, ne bi sprejela ponudbe dobre vile, da me pomladi in mi vrne telo, kot sem ga imela pri tridesetih letih. 
Res je, da pogled v ogledalo razkriva, da tehtam deset kilogramov več kot takrat, in vendar se zdaj bolje počutim v svojem telesu, kot sem se kadar koli v preteklosti. 
Res je, da kolena med lezenjem v hrib tu in tam zaškripljejo, vendar pa pred dvajsetimi leti nisem znala začutiti moči in miline pokrajine pod seboj. 
Res je, da se moje oči hitreje utrudijo, zato pa znajo danes videti veliko več lepote, za katero sem bila večji del življenja slepa.
Moč mišic nadomeščajo jasnost, vztrajnost in umirjenost, s katero telo zmore še veliko več kot prej … le da malce počasneje.

Tudi po zaslugi tega projekta ter vseh vaših zgodb in izkušenj, ki jih izmenjujemo že dvanajst let, sem spoznala, da so moči našega telesa in duha veliko večje, kot bi si upala misliti pred leti. Hkrati smo odkrili tudi veliko koristnih preverjenih rešitev, s katerimi lahko obnovimo svoje moči in odkrijemo, česa vse smo zmožni tudi »na stara leta«.

Če je duh vitalen, telo zmore (skoraj) vse. Če duh klone, klone tudi telo. 

EMŠO ni krivec za naše težave. Ali kot je zapisala Helen Hayes: »Igrati se ne nehamo zato, ker smo stari, pač pa postanemo stari zato, ker se ne igramo več.« Ključne besede:
staranje, mladost, starost, mladost, življenje

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: