Aktualne novice

Staramo se. Vsi!

dodano: 27.10.2017

Sanja Lončar, urednica (uvodnik novembrskih novic SZZČN 2017)

Ah, najhujša tragedija ni umreti mlad, marveč živeti do petinsedemdesetega leta, in vendar v resnici nikoli zaživeti. 
(Martin Luther King ml.)

Ste tudi sami kdaj rekli »ah, če bi imel zdajšnjo pamet in telo, kot sem ga imel pri tridesetih letih!«? Pa bi se res vrnili deset, dvajset ali trideset let v preteklost? K tedanjim težavam in k okoliščinam, v katerih ste bili takrat? Predstavljajte si, da pred vami stoji dobra vila in vam ponuja to možnost. Želite, da vas vrne v mladost? Samo pokimajte, pa bo storjeno.

Pozor! Preden odgovorite, dvakrat premislite. 

Res je, da čas mineva hitro in da telo hkrati z večjo kilometrino postaja čedalje bolj »škripavo« … Toda sama nikdar, ampak resnično nikdar, ne bi sprejela ponudbe dobre vile, da me pomladi in mi vrne telo, kot sem ga imela pri tridesetih letih. 
Res je, da pogled v ogledalo razkriva, da tehtam deset kilogramov več kot takrat, in vendar se zdaj bolje počutim v svojem telesu, kot sem se kadar koli v preteklosti. 
Res je, da kolena med lezenjem v hrib tu in tam zaškripljejo, vendar pa pred dvajsetimi leti nisem znala začutiti moči in miline pokrajine pod seboj. 
Res je, da se moje oči hitreje utrudijo, zato pa znajo danes videti veliko več lepote, za katero sem bila večji del življenja slepa.
Moč mišic nadomeščajo jasnost, vztrajnost in umirjenost, s katero telo zmore še veliko več kot prej … le da malce počasneje.

Tudi po zaslugi tega projekta ter vseh vaših zgodb in izkušenj, ki jih izmenjujemo že dvanajst let, sem spoznala, da so moči našega telesa in duha veliko večje, kot bi si upala misliti pred leti. Hkrati smo odkrili tudi veliko koristnih preverjenih rešitev, s katerimi lahko obnovimo svoje moči in odkrijemo, česa vse smo zmožni tudi »na stara leta«.

Če je duh vitalen, telo zmore (skoraj) vse. Če duh klone, klone tudi telo. 

EMŠO ni krivec za naše težave. Ali kot je zapisala Helen Hayes: »Igrati se ne nehamo zato, ker smo stari, pač pa postanemo stari zato, ker se ne igramo več.« Ključne besede:
staranje, mladost, starost, mladost, življenje

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.