Aktualne novice

Kratek vodnik po veganskih nakupih

dodano: 28.3.2008

Pred kratkim je izšla knjižica žepnega formata z naslovom "Kratek vodnik po veganskih nakupih".

Napisana je v sproščenem slogu in vključuje vrsto informacij o tem, kako se v vsakdanjem življenju izognemo živalskim sestavinam od hrane, obleke pa vse do alkohola in  tobaka.

Uporabna je tudi za tiste nevegane, ki jim ni vseeno do živali, okolja in ljudi, ter predstavlja koristno branje za vse ostale. V njej je mogoče najti napotke za domačo pripravo čistil in obširno tabelo z živalskimi sestavinami, vključno s kodiranimi E-dodatki, in njihovimi nadomestki. Del knjižice je posvečen varovanju okolja in vplivu živinoreje nanj. Spoprime se tudi z vprašanjem potrošništva in egoizma ljudi, ki se vanj brez premisleka spuščajo krepko čez meje sprejemljivosti, obsoja neaktivnost politikov in ostalih, ki imajo moč odločanja ali pa vsaj obveščanja.  

Žepni format: 6,5x11cm. Tiskano na recikliranem papirju. Prodajna mesta (zaenkrat): www.vegea.si, http://sonce.e-trgovina.com, BioSi, Celje. Cena: 5 evrov.

Naslovnico vodnika si je mogoče ogledati na www.vegea.si .<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.