Aktualne novice

Zlati nasveti za muhasto vreme

dodano: 14.2.2018

februarske novice SZZČN 2018

Da bo delo z rastlinami uspešnejše, je treba spremljati ritme narave in vse postoriti ob pravem času. 

In kdaj je pravi čas? Včasih tudi iz setvenega koledarja tega ni preprosto razbrati. Tudi koledarju in termometrom ne gre vselej zaupati. 

Je bolje izkoristiti tople dneve (zdaj, ko nastajajo te novice, se podnevi temperature gibljejo okrog 8 stopinj Celzija) ali počakati, da mine nevarnost pozebe, ki utegne – kot vemo vsi – nastopiti celo konec maja? 

Prihodnost bo zahtevala vse več znanja, opazovanja narave in tudi pripomočkov, s katerimi se bomo lažje prilagajali čedalje bolj nepredvidljivim vremenskim okoliščinam. 
Kako ustvariti vrt, v katerem lahko hitro ukrepate in po potrebi zaščitite rastline, smo natančno opisali v priročniku Sveža zelenjava 365 dni v letu. Toda za pravilno uporabo opreme potrebujemo tudi znanje o tem, kaj in kdaj početi. Prav zato lahko v letošnjem koledarju dogodkov vsak dan sproti preberete izčrpne nasvete o tem, kaj, zakaj in kako delati ob posameznih dnevih. 

Svetovala vam bo Fanči Perdih, agronomka, strokovnjakinja za biodinamično kmetijstvo, soavtorica knjige Sveža zelenjava 365 dni v letu, ustanoviteljica semenske kooperative Amarant in seveda odlična poznavalka značilnosti posameznih rastlinskih sort. Skratka, odlična strokovnjakinja – tako na področju teorije kot prakse! Lahko smo le hvaležni, da jo imamo.

Želimo, da vam bo rubrika koristila, zato vas Fanči prosi za povratne informacije o tem, ali vam nasveti koristijo, so dovolj jasni, potrebujete še kaj več? Vaših mnenj bomo zelo veseli. Sporočite nam jih lahko tudi na naši Facebook strani.

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: