Aktualne novice

Pirati v črevesju?

dodano: 23.3.2018

Sanja Lončar (marčevske novice SZZČN 2018)

Tako zelo se trudimo, da kupujemo kakovostna živila in pripravljamo zdrave obroke ... Zakaj se ti napori ne zrcalijo tudi v našem počutju? Zakaj hranila niso prišla tja, kjer jih telo potrebuje? Jih je kdo ukradel? 

Pot od ust do lačnih celic je dolga in vodi dobesedno čez sedem gora in sedem voda. Na tej poti hrana ni sama – prebavila so namreč na gosto poseljena z nepridipravi, ki si želijo naših hranil: tu je razbohotena kandida, tu so različne vrste glist … vsi ti pa so nekakšni pirati, ki zasežejo dobra hranila in jih izropajo, še preden prispejo na svoj cilj. 

Za večino zahodnjakov je značilen zelo slab izkoristek hranil ali natančneje: ker z velikim deležem zaužite hrane hranimo kvasovke, zajedavce in celo rakave celice, ne ostane dovolj hranil za nemoteno delovanje drugih, še zdravih tkiv. 

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.