Aktualne novice

Kateri člen manjka?

dodano: 28.3.2018

Tamara Bukovec (marčevske novice SZZČN 2018)

Veriga je močna toliko, kolikor je močan njen najšibkejši člen. Pri presnovi je podobno. Že samo nekaj manjkajočih sestavin lahko onemogoči tisočere procese, čeprav ste telesu priskrbeli skoraj 99 odstotkov snovi, ki jih potrebuje. Vas zanima, kaj manjka?

Nedavno objavljene primerjalne raziskave so pokazale, da se je vsebnost vitaminov in mineralov v sodobno pridelanem sadju in zelenjavi dramatično zmanjšala. 

Zaradi osiromašenih in s kemičnimi snovmi onesnaženih tal dandanes rastline vsebujejo tudi do 70 odstotkov manj vitaminov in mineralov kot še pred nekaj desetletji. Vse več živil, ki jih zaužijemo, telo oskrbi le s kalorijami, pogosto pa ga tudi kemično obremenijo. Celo bolj zdrava, ekološko pridelana živila nam ne zagotavljajo več vseh potrebnih hranil. Četudi nekatere minerale potrebujemo le v minimalnih količinah, njihova odsotnost v naši presnovi povzroči marsikaj.  

0,0625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.