Aktualne novice

Ne zamudite starosti!

dodano: 28.4.2008

Sanja Lončar (uvodnik majskih novic Skupaj za zdravje človeka in narave)

Škoda se mi zdi časa in prostora, da bi se ozirala na blaznost naše kulture, ki z vsemi sredstvi poveličuje mladost, novosti, razvoj za vsako ceno, nove tehnologije ter porabništvo, oziroma prizadevanje, da bi vse na nas in okrog nas bilo vedno novo in »in«.
Nevarno pozabljamo na svoje korenine, na moč, ki jo daje vztrajnost in potrpežljivost, na modrost, ki zahteva čas in izkušnje…

Staranje je za našo kulturo le dokaz pešanja fizičnih moči in nadležen dokaz minljivosti. Diktatura današnjega časa je ohranjanje mladostnega videza (in temu ustrezne nezrelosti) čim dlje in za vsako ceno. S tem služi farmacija, welness centri, kozmetična in zabavna industrija, plastična kirurgija, mediji…
Ne gre le za to, da boste, če boste ugriznili v vabo »večne mladosti« ob denar, izgubili boste veliko več! Oropali vas bodo priložnosti za dozorevanje in dojemanje bistva lastnega poslanstva.

Cvetenje dreves je lepo in romantično. A namen cvetenja je obroditi, pa čeprav ob dozorevanju sadežev odpadajo listi. Le tako sadeži dobijo dovolj sonca!
Tisto, kar mnogi napačno imenujejo pešanje fizičnega telesa, je dejansko priložnost za dozorevanje naših duhovnih moči, ki so neprimerljivo večje od vsega, kar smo izkusili s svojimi mišicami in čutili. Tisti, ki se odprejo tej priložnosti in sprejmejo izziv transformacije, ki jo ponujajo zrela leta, lahko v starosti živijo bolj kakovostno, kot so v mladosti. Minljivost telesnega nam pomaga odkriti neusahljivo energijo večnega. Ko nam bog želi nekaj podariti, to zapakira v problem. In težave, ki jih prinaša staranje, so ravno to — priložnost, da pridemo do največjih daril, zaradi katerih smo sploh prišli na ta naporni planet.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.