Aktualne novice

Ste že kvantni?

dodano: 26.4.2018

Sanja Lončar, urednica (uvodnik majskih novic SZZČN 2018)

Za izraz »kvantno« ste že slišali – najbrž v povezavi s kvantno fiziko in z Albertom Einsteinom. V zadnjem času pa se uporaba kvantne fizike širi na marsikaj drugega. Tako slišimo o kvantnem preskoku zavesti, kvantni ekonomiji, kvantnem vodenju, kvantnem zdravljenju, kvantni filozofiji … 

Je to nekaj resnično novega – ali pa zgolj izraža potrebo, da nam vsakih deset let »prodajo« nekaj novega ali pa stare zgodbe zavijejo v novo embalažo?

Drži, svet se v resnici spreminja. Svetovna finančna kriza je pokazala, da lahko celo dogodki na drugi strani zemeljske oble čez noč zamajejo naše življenje. Socialna omrežja so spremenila našo komunikacijo in povezala vse z vsemi. Kriptovalute resno spodkopavajo temelje centralistično zastavljenega bančništva. 

Kot pravi dr. Danah Zohar, znanstvenica, ki ji pravijo tudi »mati kvantnega upravljanja«, stare oblike vodenja, politike in poslovanja izhajajo iz mehanicistično urejenega sveta, ki je bil preprost, razviden in predvidljiv, poleg tega ga je bilo lažje nadzirati. Zdaj živimo v svetu kaosa, hipnih sprememb, zapletenosti, nereda in velike vzajemne povezanosti. 

Vse, kar se zgodi nekje, vpliva na dogajanje nekje drugje. Prav zato so podjetja, ki še vedno poslujejo po starem, zabredla v težave. Njihov svetovni nazor, poslovni model, pristop k vodenju organizacije … vse to je zastarelo in v novem svetu ni učinkovito.

Matematično-finančne rešitve, ki nam jih vsiljujejo na vsakem koraku, očitno ne bodo prinesle rešitve. Dr. Zohar meni, da moramo nujno doumeti, da je duhovna inteligenca nad tistim, kar smo doslej imenovali in merili kot inteligenco. Če želimo preskočiti na novo raven, moramo izhajati in delovati iz zavedanja o pomenu in namenu svoje dejavnosti. 

S tem se strinjamo. Samo zavest je sposobna kvantnih preskokov, ki so nujni za premostitev prepadov, v katere vodijo trenutni trendi. Tokrat si oglejmo, kako to spraviti v življenje. 

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.