Aktualne novice

Čas je, da ujamemo sonce!

dodano: 31.5.2018

Sanja Lončar, urednica (uvodnik novic junij/julij 2018)

Po zimi, ki se je dolgo poslavljala, nas je očitno razveselila topla pomlad, ki se bo, upamo, nadaljevala in omogočila, da sadeži, pod katerimi se že sedaj šibijo drevesa, tudi dozorijo.

Tudi na drugih rastlinah je čutiti, da se jim mudi in da zelo eksplozivno rastejo. Zelišča so že sedaj tako aromatična, kot da bi bili že globoko v juniju.

Sonce nas radodarno boža že od aprila. Zato to leto ni ovir, da ne bi svoje notranje zaloge vitami- na D polnili vsak dan po malem in jeseni dočakali s polno shrambo svetlobe. Vesela je bo sleherna celica v našem telesu, zato si dnevni obrok sončenja začnimo jemati kot resno in potrebno aktivnost, za katero je vredno najti čas. Lakota naših celic po vitaminu D dobiva epidemične razsežnosti, zato izkoristimo poletje in zmanjšajmo potrebo po jemanju vitamina D v obliki različnih prehranskih dopolnil.

Svetlobo lahko zajemamo na različne načine. Čaka nas v tkivih rastlin in živali, v vodi, soli, semenih, oljih, eteričnih oljih ... Je tudi v kakovostnih mislih in jo najdemo tam, kjer ni strahu, žalosti, jeze, skrbi in pohlepa.

Kot pravi rek, tema je le odsotnost svetlobe, zato ne zamudite priložnosti, da vas svetloba napolni na vseh ravneh.

Ko boste prepojeni z njo, bodite svetloba tudi drugim. V vseh pogledih.Ključne besede:
sonce, narava, energija, svetloba, vitamin D

 

Sorodne novice:

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.