Aktualne novice

Natečaj Ekoci Green design

dodano: 6.6.2018

www.ekoci.si

Ste okoljsko ozaveščeni? Imate znanje, napredne ideje in pogum? Želite ustvarjati novo prihodnost z zdravimi oblačili in zmanjšati učinke »hitre mode«, pri kateri so oblačila velikokrat narejena s spornimi tehnologijami in v neetičnih delovnih pogojih, kot odpadek pa onesnažujejo naš planet več stoletij? Želite soustvarjati trajnostno slovensko tekstilno panogo na inovativen način? 
Ustvarite novo oblačilo iz konoplje, lanu, volne ali drugih naravnih materialov in sodelujte na natečaju Ekoci Green design! 

Izdelana oblačila bodo ocenili strokovna komisija in obiskovalci sejma Agra. Najboljši modeli bodo predstavljeni na sejmu Agra od 25. do 30. avgusta 2018. Sodelujoči prejmejo tudi priznanja in priložnost promocije na trgu. 

Namen natečaja Ekoci Green desing je vzpodbuditi napredne ustvarjalce, ki si prizadevajo za trajnostni življenjski slog ter zdravje ljudi in planeta, da izdelajo inovativna oblačila iz naravnih materialov ter tako pomagajo vzpodbuditi razvoj trajnostne tekstilne industrije iz lokalnih surovin. 
Najmanj 51 % sestavin mora biti iz naravnih materialov, kot so konoplja, lan, volna ... - torej materiali, ki jih lahko dolgoročno pridelamo v Sloveniji. Zraven sodijo tudi naravni dodatki, kot npr. leseni gumbi. 
Oblačila naj bodo iz naslednjih kategorij: poslovna obleka, moška obleka, delovna obleka, sodobna oblačila z elementi kulturne tekstilne dediščine (moderna narodna noša) in ostalih razpisanih kategorij oblačil. 
Na natečaju lahko sodeluje vsakdo, ki izdela oblačilo v skladu z zahtevami razpisa.
Zainteresirani ustvarjalci najprej izrazijo svoje zanimanje za sodelovanje s prijavo, ki jo pošljejo do 15. junija 2018 na naslov: ekoci.si@gmail.com, od koder dobijo podrobna navodila za sodelovanje. V dogovorjenem roku, do 30. julija 2018, pošljejo izdelana oblačila v ocenjevanje strokovni komisiji. Ključne besede:
Ekoci, oblačila, natečaj, tekstil, konoplja, lan, volna

 

Sorodne novice:

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: