Aktualne novice

Natečaj Ekoci Green design

dodano: 6.6.2018

www.ekoci.si

Ste okoljsko ozaveščeni? Imate znanje, napredne ideje in pogum? Želite ustvarjati novo prihodnost z zdravimi oblačili in zmanjšati učinke »hitre mode«, pri kateri so oblačila velikokrat narejena s spornimi tehnologijami in v neetičnih delovnih pogojih, kot odpadek pa onesnažujejo naš planet več stoletij? Želite soustvarjati trajnostno slovensko tekstilno panogo na inovativen način? 
Ustvarite novo oblačilo iz konoplje, lanu, volne ali drugih naravnih materialov in sodelujte na natečaju Ekoci Green design! 

Izdelana oblačila bodo ocenili strokovna komisija in obiskovalci sejma Agra. Najboljši modeli bodo predstavljeni na sejmu Agra od 25. do 30. avgusta 2018. Sodelujoči prejmejo tudi priznanja in priložnost promocije na trgu. 

Namen natečaja Ekoci Green desing je vzpodbuditi napredne ustvarjalce, ki si prizadevajo za trajnostni življenjski slog ter zdravje ljudi in planeta, da izdelajo inovativna oblačila iz naravnih materialov ter tako pomagajo vzpodbuditi razvoj trajnostne tekstilne industrije iz lokalnih surovin. 
Najmanj 51 % sestavin mora biti iz naravnih materialov, kot so konoplja, lan, volna ... - torej materiali, ki jih lahko dolgoročno pridelamo v Sloveniji. Zraven sodijo tudi naravni dodatki, kot npr. leseni gumbi. 
Oblačila naj bodo iz naslednjih kategorij: poslovna obleka, moška obleka, delovna obleka, sodobna oblačila z elementi kulturne tekstilne dediščine (moderna narodna noša) in ostalih razpisanih kategorij oblačil. 
Na natečaju lahko sodeluje vsakdo, ki izdela oblačilo v skladu z zahtevami razpisa.
Zainteresirani ustvarjalci najprej izrazijo svoje zanimanje za sodelovanje s prijavo, ki jo pošljejo do 15. junija 2018 na naslov: ekoci.si@gmail.com, od koder dobijo podrobna navodila za sodelovanje. V dogovorjenem roku, do 30. julija 2018, pošljejo izdelana oblačila v ocenjevanje strokovni komisiji. Ključne besede:
Ekoci, oblačila, natečaj, tekstil, konoplja, lan, volna

 

Sorodne novice:

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.