Aktualne novice

Vztrajnost

dodano: 29.11.2018

Sanja Lončar, urednica (uvodnik novic SZZČN dec/jan 2019)

»To sploh ne deluje! Poskusil sem z akupunkturo, s kitajsko medicino, z masažo, jemal sem kup pripravkov, rezultata pa ni nobenega.« 
»In v kakšnem času ste vse to preizkusili?«
»Kaj – v kakšnem času? Že dva tedna se j…. s tem, pa nič.«

Da, take zgodbe slišim domala vsak dan oziroma ob skoraj vsakem dogodku, na katerem se pogovarjamo z ljudmi, ki iščejo naravne rešitve. 

Mnogi med njimi menijo, da je mogoče v telesu preprosto pritisniti tipko »izbriši«, in že bodo vse težave izginile. Zato obiskujejo različne terapevte (praviloma vsakega le po enkrat ali dvakrat) ter postanejo zbiralci diagnoz, terapij in prehranskih dopolnil. 
Pri tem pa pozabljajo, da je vztrajnost najpomembnejša sestavina vsakega zdravljenja, diete, poslovanja ali življenjske spremembe. 

Vse skupaj najlepše ponazori zgodba o arabskem turistu, ki je navdušeno opazoval vzdrževalca v londonskem Hyde Parku. Ta je pokosil in pograbil travo, nato pa jo je še zalil. Ko je pospravljal svojo skromno opremo, je tujec stopil k njemu in ga vprašal: »Je to res tako preprosto? Torej potrebujem samo kosilnico, grablje in vodo?« Anglež mu je značilno hladno odvrnil: »Ja, res je preprosto, le da morate to ponavljati vsak drugi dan – naslednjih petdeset let.« 

Vse zahteva čas in pozornost. Naše telo se ne razlikuje veliko od omenjenega travnika. Ne potrebuje veliko opreme, potrebuje pa našo nenehno prisotnost, pozornost in vztrajnost. 

Naj bo čas najkrajših dnevov tudi čas za premislek o tem, čemu bomo namenili več časa in vztrajnosti. Kar zasejete, tudi redno zalivajte … in bo raslo. 

0,015625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.