Aktualne novice

Vrt - vaš diagnostični center

dodano: 12.5.2008

majske novice Skupaj za zdravje človeka in narave

Z leti se zdravstvene težave le kopičijo, simptomi se prepletajo in bolezensko diagnozo je vse težje postaviti. Tako naša medicina, ki rada obravnava vsak organ zase, in še vedno noče dojeti, da smo kot celota več od seštevka različnih organov, pogosto ostaja pri postavljanju pravilne diagnoze nemočna.
Ste utrujeni od čakalnih dob na tem in onem diagnostičnem aparatu? Mogoče je napočil trenutek, da se posvetujete z naravo.

Mnogi se strinjajo, da je vrtnarjenje zdravilno, in ob tem mislijo na zmanjševanje stresa in več zdrave hrane. A rastline so veliko več kot skupek zdravih snovi. Če ste brali dela knjige Skrivnostno življenje rastlin, ste verjetno že odkrili sposobnosti rastlin, ki v marsičem presegajo naše možnosti dojemanja.
Ugotovili so, da delujejo kot detektor laži, da lahko prepoznajo morilca ali osebo, ki vam želi kaj slabega. V Darmahuru, skupnosti, ki že vrsto let preučuje obnašanje rastlin, so naredili celo rastlinski alarm. Rastlina, ki je povezana z računalnikom in  vhodnimi vrati, odpira vrata vsem dobronamernim, pred sumljivimi pa jih zakleni.

V knjigah o Anastaziji lahko berete o še eni čudoviti sposobnosti rastlin: lahko so vaš diagnostični center in terapevt hkrati.
Kot pravi Anastazija v knjigi Zveneče cedre tajge, se lahko plodovi, ki jih gojimo na naših vrtovih, borijo proti katerikoli bolezni. »Da bi to bilo možno, mora seme poznati stanje človeškega organizma. Le tako lahko v procesu zorenja napolni plod s potrebnim razmerjem snovi, ustreznim za točno določenega človeka, glede na to, ali se je njegova bolezen že razvila ali pa je le nagnjen k njej.

Da bi seme kumaric, paradižnika ali katere koli druge rastline, ki jo gojimo na vrtu, imelo take podatke, je treba narediti naslednje: pred sajenjem damo eno ali nekaj semen v usta in jih držimo pod jezikom vsaj devet minut. (To storite seveda le z ekološkimi in domačimi semeni!) Potem jih primemo med dlani in tako držimo kakih trideset sekund. Medtem moramo bosi stati na zemlji, kjer jih nameravamo posejati. Nato razpremo dlani in semena skrbno ponesemo proti ustom. Vanje dahnemo zrak iz pljuč; ko jih ogrejemo s svojim dihanjem, seme izve, kaj je v nas. Semena je treba držati kakih trideset sekund na odprtih dlaneh, da se predstavijo nebesnim telesom. Tako določijo trenutek svojega klitja. Šele potem jih lahko posejemo.
V nobenem primeru jih ne smemo takoj zaliti, da ne speremo sline, s katero so obdana, in ki vsebuje podatke o nas; naj jih semena vsrkajo. Zalijemo tri dni po sajenju.
Sejemo oziroma sadimo vsako rastlino posebej, in to ob dneh, ki so za njo ugodni (za ta namen uporabite setveni koledar Marie Thun, op. a).
Pri sajenju izkopano jamico zagrnemo z rokami in s prsti bosih nog ter v jamico pljunemo. Z nogami zato, ker z znojenjem stopal iz človeka izhajajo snovi (verjetno strupi), ki vsebujejo podatke o boleznih organizma. Te informacije dobijo sadike in jih prenesejo v plodove, ki se tako lahko borijo proti različnim nadlogam.«

Uglašeni odnosi z rastlinami na vašem vrtu vas lahko zdravijo in skrbijo za vas. Rastline so sposobne postaviti diagnozo in izdelati najbolj učinkovita zdravila, posebej za vas!
Zakaj ne bi preizkusili. Nič ne morete izgubiti, lahko pa dobite veliko več kot si upate zamisliti.

Ekološka semena znamke Amarant lahko kupite v trgovinah z zdravo prehrano. Ponudbo in seznam prodajnih mest si lahko ogledate na www.amarant.si
ali za informacije pokličite na 01 563 92 36

Za dobre sadne sadike se obrnite na:
Ekološko drevesnico Ocepek, Žvarulje 12, 1411 Izlake 03 567 5174. << Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.