Aktualne novice

Probiotična terapija zahteva svoj čas

dodano: 21.12.2018

Diana Vlahinič (novice december 2018 / januar 2019 SZZČN)

Novo leto je običajno čas zaobljub in novih začetkov – tudi ko govorimo o zdravju. Ko se odločimo svoje novoletne zaobljube udejanjiti, pa večinoma pričakujemo hitre rezultate in boljše počutje dobesedno čez noč. Zato veliko ljudi obupa že ob prvem »težjem« dnevu, ki ne mine po načrtu.

Toda tako kot naše težave niso nastale čez noč, tudi vidni učinki bolj zdravega življenjskega sloga ne bodo – in tudi ne morejo biti – vidni nemudoma. Edini način, kako nekaj spremeniti, je, da sprememba postane sestavni del našega življenja.

Če smo v svojem telesu deset let razvijali bolezensko stanje, ki se je nato nekega dne v polnosti manifestiralo ter dobilo klinično sliko in diagnozo, moramo biti dovolj realni in se zavedati, da štirinajstdnevna sprememba prehranjevanja ne more narediti čudeža – in da rezultati žal ne bodo nastopili čez noč. Majhni, včasih tihi koraki, nas bodo vodili k spremembam, ki se bodo pozneje pokazale v obliki dolgoročno boljšega počutja, simptomi bodo izzveneli, mi pa bomo dobili nazaj svoje življenje.

0,15625<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: