Aktualne novice

Koga moti starost?

dodano: 3.5.2008

Rajko Škarič (majske novice Skupaj za zdravje človeka in narave)

Starost je jesen življenja in je iskrica v bivanju  
Rojevanje in rojstvo sta del življenja oziroma začetek našega tu-svetnega fizičnega življenja. Tudi umiranje in smrt sta del življenja, sta poslavljanje in zaključek našega tu-svetnega fizičnega življenja. Vmesno polje je naše življenje, naša priložnost, da se izrazimo kot celostno fizično, psiho-socialno in duhovno bitje.

Poudarek je na bitju, ker na poligonu za učenje življenja velja pra-staro čudežno pravilo: Tukaj živi po svoji za-vesti. Živeti po svoji za-vesti, pomeni bivati. Če bivamo, smo prisotni, smo v brezpogojni ljubezni. Zaokrožimo in poenostavimo: kakovostno živimo, ko se vsak trenutek našega tu-svetnega življenja zavedamo bivanja, ko smo prežeti z brezpogojno ljubeznijo, ko smo zmožni ljubezen brezpogojno dajati in brezpogojno sprejemati. Tedaj smo prisotni, smo tukaj, zdaj, v tem trenutku. Prepojeni smo z zavestjo - brezpogojno ljubeznijo in smo sebi in drugim na razpolago, kot nam to narekuje za-vest. Izpolnjen je pogoj, da se ravnamo po svoji vesti. Vse, kar počnemo, počnemo v brezpogojni popolnosti. Imuni smo na stres, bolezen, odsotnost, emotivne odzive; zmožni smo sprejemati vsa dogajanja s smislom, sprejemamo vzroke in posledice, vidimo stvarstvo v vsej svoji čarobnosti. Tedaj samo smo!

Poskušajmo te besede pretvoriti v prakso.

V rubriki "Skupaj razkrivamo", pod članki "O naravnem življenju", si preberite nadaljevanje članka z omenjenim naslovom oz kliknite na http://www.zazdravje.net/razkrivamo.asp?art=60<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.