Aktualne novice

V šolah že 1.000.000 eko obrokov

dodano: 14.7.2007

Tam je eko pridelava nacionalna strategija in jo podpira najvišji državni vrh z vsemi pristojnimi ministrstvi.

Miselnost in prizadevanja naše vlade pa kažejo, da smo še vedno zelo daleč od tega, ko se bo to dogajalo v naših krajih. Namesto odločno in »od zgoraj«, se pri nas premika počasi in »od spodaj«. Zahvaljujoč posameznikom, entuziastom v osnovnih šolah in nekaterim naprednim občinam se že iščejo možnosti, da bi bilo tudi vsaj nekaj naših otrok deležnih eko-grižljaja.

Kot zgled lahko navedemo občino Kamnik, ki je nosilka mednarodnega projekta Dynalp2 »Ekokmetije z zdravo prehrano v vsak dom in vsako šolo«. 8. junija so namreč v Kamniku svečano odprli ekološko tržnico in upajo, da so s tem spodbudili okoliške kmetije za preusmeritev v eko pridelavo.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.