Aktualne novice

Utrujenost materiala

dodano: 20.5.2008

Sanja Lončar (uvodnik junijskih novic Skupaj za zdravje človeka in narave)Narava že ve, kaj je prav. Tisto, kar nima moči, da bi se obdržalo, mora odstopiti mesto močnejšemu. Napačno smo mislili, da nam bo moč zagotovila naša pamet, denar in orožje. Zahodna civilizacija kaže svojo nemoč in jalovost ravno na področju vse večjih težav s spolnostjo in z reprodukcijo.

Za tiste, ki na človeka gledajo celostno, kot fizično, socialno, psihično in duhovno bitje, to ni nobeno presenečenje. Omenjene težave so le posledica kronične izgube energije, ki smo si jo dovolili na vseh ravneh našega življenja. Uživamo hrano, ki je ni še nihče v zgodovini. V imenu kapitala smo naravno hrano zamenjali za takšno, pridelano s pomočjo dobičkonosne, a uničevalne tehnologije.
Bolezni »zdravimo« s prikrivanjem simptomov in se ne menimo za vzroke. Energija nam uhaja v nenehni odsotnosti: premišljevanju, skrbeh, žalosti, jezi in prizadevanju za to, da bi bili nekaj, kar nismo.  Pomanjkanje energije in veselja do življenja pa bi spet najraje rešili s čudežnimi tabletkami.

Težave (vsak drugi par ima težave s spolnostjo, vsak peti z zanositvijo, število rizičnih nosečnosti narašča, ne vemo več, kaj je naraven porod, zdravstveno stanje otrok nikoli ni bilo bolj zaskrbljujoče…), katerim smo priča, so le logična posledica nakopičenih napačnih izbir.

Je še čas, da pridemo k sebi, ali se bomo v zgodovino zapisali kot utrinek norosti, ki se ne sme nikoli več ponoviti?

OPOMBA: Junijske novice že lahko najdete na vseh info točkah širom Slovenije.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.