Aktualne novice

Utrujenost materiala

dodano: 20.5.2008

Sanja Lončar (uvodnik junijskih novic Skupaj za zdravje človeka in narave)Narava že ve, kaj je prav. Tisto, kar nima moči, da bi se obdržalo, mora odstopiti mesto močnejšemu. Napačno smo mislili, da nam bo moč zagotovila naša pamet, denar in orožje. Zahodna civilizacija kaže svojo nemoč in jalovost ravno na področju vse večjih težav s spolnostjo in z reprodukcijo.

Za tiste, ki na človeka gledajo celostno, kot fizično, socialno, psihično in duhovno bitje, to ni nobeno presenečenje. Omenjene težave so le posledica kronične izgube energije, ki smo si jo dovolili na vseh ravneh našega življenja. Uživamo hrano, ki je ni še nihče v zgodovini. V imenu kapitala smo naravno hrano zamenjali za takšno, pridelano s pomočjo dobičkonosne, a uničevalne tehnologije.
Bolezni »zdravimo« s prikrivanjem simptomov in se ne menimo za vzroke. Energija nam uhaja v nenehni odsotnosti: premišljevanju, skrbeh, žalosti, jezi in prizadevanju za to, da bi bili nekaj, kar nismo.  Pomanjkanje energije in veselja do življenja pa bi spet najraje rešili s čudežnimi tabletkami.

Težave (vsak drugi par ima težave s spolnostjo, vsak peti z zanositvijo, število rizičnih nosečnosti narašča, ne vemo več, kaj je naraven porod, zdravstveno stanje otrok nikoli ni bilo bolj zaskrbljujoče…), katerim smo priča, so le logična posledica nakopičenih napačnih izbir.

Je še čas, da pridemo k sebi, ali se bomo v zgodovino zapisali kot utrinek norosti, ki se ne sme nikoli več ponoviti?

OPOMBA: Junijske novice že lahko najdete na vseh info točkah širom Slovenije.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: