Aktualne novice

Umetna oploditev- da ali ne?

dodano: 24.6.2008

Adriana Dolinar (junijske novice Skupaj za zdravje človeka in narave)

Raziskave Centra za reproduktivno medicino v Amsterdamu so pokazale, da je naravna oploditev varna in da se je vsekakor za njo treba potruditi, dokler le obstajajo fizične možnosti za to.
 
Šestmesečna raziskava je potekala na petstotih parih, ki so imeli srednjo verjetnost (30 do 40 odstotkov) za spontano spočetje otroka. Skupino so razdelili na dve polovici, od katerih je bila ena deležna znotrajmaternične oploditve, druga pa se je trudila spočeti otroka po naravni poti.

Rezultat raziskave je bil večji odstotek (34 %) uspešnih nosečnosti v drugi skupini kot v prvi (29 %), kjer so uporabili metodo umetne oploditve. Vodja raziskave, dr. Pieternel Steures, pravi, da izvajanje umetne oploditve pri takšnih parih ne prinaša velikih prednosti, zato jim priporoča naravno pot.

Naravna, a nekonvencionalna pot do zanositve je tudi s pomočjo tradicionalne kitajske medicine, ki z naravnimi metodami med drugim izboljša cirkulacijo, funkcijo in pretok energij skozi reproduktivne organe.

Dr. Pieternel Steures opozarja, da bi se pari, ki se odločijo za umetno oploditev, morali zavedati stranskih učinkov takega posega in dejstva o visokem odstotku smrtnosti otrok in mater (v primerjavi z naravno potjo zanositve). Umetna oploditev tudi poveča možnost spočetja dvojčkov, trojčkov,.. kar je lahko precejšna finančna, psihična in fizična obremenitev za starše.
Vse to je še en dokaz, da človek ni robot, na katerem le pritisnemo na gumb, zamenjamo izrabljen del in spet vse deluje tako, kot mora!

Enako dokazujejo raziskave zdravstvenega stanja otrok parov, ki so imeli težave z zanositvijo, ali pa so bili spočeti s pomočjo umetne oploditve. Če narava ne dovoli spočetja po naravni poti, brez dvoma obstaja razlog za to!

V študiji, ki jo je opravila Kalifornijska univerza, razkrivajo dejstva, da imajo otroci parov, ki uporabijo metode npr. in vitro oploditve več možnosti razvoja številnih prirojenih napak. Študija na štiri tisoč ženskah (polovica s težavami pri zanositvi, polovica zdravih) in njihovih otrocih, ki so jih spremljali do šestega leta, je razkrila, da imajo otroci  prve skupine (s težavami pri zanositvi) večje možnosti (za 2,7-krat) za razvoj mentalne zaostalosti, cerebralne paralize, raka in do 4-krat večjo možnost za razvoj avtizma! Otroci te skupine so imeli tudi za 40 % večjo možnost razvoja danes pogoste motnje pozornosti, t. i. hiperaktivnosti, motenj učenja ter resnih problemov z vidom in s sluhom.
Vodja raziskave pravi: »To, kar je preprečilo naravno spočetje, povzroča zgoraj omenjene težave… To je tako, kot da bi vam visok zid preprečeval zanositev, medicina pa vam omogoči, da ga preplezate. Zid je še vedno tam in vam povzroča težave…

Če je telo sodobne ženske prepolno toksinov  in še česa škodljivega, sama pa je v odsotnosti duha in tako v vsesplošnem pomanjkanju energije, nujno potrebne za zdravo spočetje in razvoj otroka, ji zgolj enostransko premagovanje posledic ne bo omogočilo naravne zanositve in rojstva fizično, psiho-socialno in duševno uravnoteženega, torej zdravega otroka! Umetna oploditev reproduktivne organe prisili v sprejetje ploda, čeprav za njegovo zdravo rast in razvoj niso izpolnjeni vsi prepotrebni pogoji!<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: