Aktualne novice

Podjetja, izkoristite priložnost: 10 milijonov EUR za razvoj kompetenc starejših zaposlenih!

dodano: 14.8.2019

Zakaj ne bi pridobili sredstev razpisa ASI, kjer je na voljo 10 milijonov evrov za celovito podporo podjetjem za aktivno staranje delovne sile? Povrnjeno dobite 100 % stroškov oziroma od 27.600 evrov (malo podjetje) do 76.400 evrov (veliko podjetje) oziroma do 1.800 evrov na zaposlenega za raznovrstna usposabljanja ter od 1.500 do 3.000 evrov za izdelavo strategije upravljanja starejših.

Staranje prebivalstva odpira nove teme, ki bodo v prihodnjih letih vplivale tudi na število delovno sposobnega prebivalstva. Delodajalci bodo morali temu trendu prilagoditi svoje kadrovske politike in podpreti potenciale starejših zaposlenih. Če ne bomo presegli negativnih stereotipov o starejših zaposlenih in pokazali več interesa za vlaganje v njihov razvoj, se bo vse več podjetij in posledično tudi gospodarstvo znašlo v težavah. Ker učinkovito upravljanje starejših zaposlenih vpliva na dolgoročni razvoj posameznega podjetja, njegovo konkurenčnost in uspešnost, mora ta postati ena izmed ključnih prioritet podjetij.

Država ob pomoči Evropskega socialnega sklada letos že drugič namenja nepovratna sredstva za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih (starejši od 45 let). Podjetja bodo imela naslednji dve leti na voljo 10 milijonov evrov za motivacijske programe in usposabljanja ter pripravo strategij za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih ter krepitev njihovih kompetenc. Nabor ukrepov je zelo raznolik, tako da lahko vsako podjetje, ne glede na velikost, najde primerne ukrepe zase.

Finančne spodbude so namenjene podjetjem vseh velikosti in panog kot tudi samozaposlenim za:
pripravo strategij za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih, za katero bodo podjetja, glede na število zaposlenih, lahko pridobila tudi do 3.000 EUR,
razvoj kariere in krepitev kompetenc starejših zaposlenih, kamor sodijo izvajanje motivacijskih programov za starejše zaposlene in usposabljanja na področju osebnega in kariernega razvoja. Za posameznega starejšega zaposlenega bodo podjetja lahko pridobila do 1.800 EUR.  

Ekipa Skupaj za zdravje človeka in narave se je pridružila konzorciju strokovnjakov, ki podjetjem nudi podporo pri pridobivanju sredstev in izvedbi programa usposabljanja starejših zaposlenih. Predvsem pa boste s pomočjo strokovnjakov konzorcija dobili usposabljanja odličnih izvajalcev s ključnih področij razpisa ASI in kakovostno strategijo za upravljanje starejših zaposlenih. 

Konzorcij sestavljamo strokovnjaki z različnih področij, kot so skrb za duševno zdravje zaposlenih (dr. Lilijana Šprah in ekipa ZRC Slovenske akademije znanosti in umetnosti), zdravje, prehrana in naravne rešitve (Sanja Lončar in ekipa projekta Skupaj za zdravje človeka in narave), komunikacija, produktivnost in upravljanje s stresom (dr. Klemen Podjed iz Inštituta za produktivnost d.o.o.), telesno zdravje (Barbara Tavčar in ekipa PBS Športnega centra odličnosti), marketing, prodaja in nabava (Tanja Verhovnik, VERUS – šola marketinške prakse) in drugi. 

Konzorcij strokovnih izvajalcev storitev razpisa ASI, v katerem sodeluje tudi ekipa Skupaj za zdravje človeka in narave, vam pomaga pridobiti sredstva na tem razpisu. V primeru, da del pridobljenih sredstev namenite storitvam konzorcija izvajalcev, vam nudimo:
1. Brezplačno podporo pri izdelavi uspešne vloge in brezplačno svetovanje pri izdelavi načrtov osebnega in poklicnega razvoja.
2. Strokovna, vašim zaposlenim prilagojena usposabljanja odličnih izvajalcev s ključnih področij razpisa ASI in kakovostno strategijo za upravljanje starejših zaposlenih.
3. Brezplačno svetovanje pri poročanju Javnemu skladu po pridobitvi sredstev.
Višina deleža, ki ga namenite storitvam konzorcija, je odvisna od višine sredstev, za katere boste zaprosili, in se začne od 15 % naprej. S preostalimi do 80 % sredstev še vedno prosto razpolagate - pomeni, da jih lahko dodelite kateremu koli drugemu izvajalcu na trgu, ki ni del konzorcija. 

Ne zamudite roka za oddajo vloge, to je 26.8.2019! Sredstva se bodo razdeljevala do porabe po načelu »kdor prej pride, prej melje«.

Celotno javno povabilo s podrobnejšimi informacijami je objavljeno na spletni strani sklada https://bit.ly/2OlWUJ7.

Ponudba konzorcija ASI je omejena in vezana na zapolnitev razpoložljivih kapacitet. Z veseljem vam bomo pomagali pri pridobivanju sredstev, usposabljanju vaših zaposlenih in pripravi strategije. 

Za podrobnejše informacije nam pišite na klemen@produktivnost.si ali pokličite (040) 662 003.

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: