Aktualne novice

Cink — čudežna rešitev?

dodano: 26.5.2008

Matjaž Kološa (junijske novice Skupaj za zdravje človeka in narave)

Naše težave niso nastale v laboratorijih, zato bomo tam najbrž tudi rešitev težko našli. Neverjetno dobri rezultati, ki jih v svetu dosegajo na področju zdravljenja neplodnosti, so pogosto posledica zelo enostavnih metod, ki telesu le vrnejo tisto, kar smo mu vzeli.

Ena od snovi, ki je je v naši hrani vse manj, je tudi cink. Prav ta pa je odgovoren za nemoteno delovanje reproduktivnih organov, za naše alkalno bazično ravnotežje in je neke vrste upravljavec, ki v veliki meri skrbi tudi za nemoteno delovanje našega imunskega sistema.

Nikoli doslej ljudem ni primanjkoval cink, saj ga je (bilo) v žitih dovolj.
Kot znajo razložiti biodinamiki, so reproduktivne moči rastline direktno odvisne od globine njenih korenin: stara žita so bila zelo trpežna, razvijala so zelo globoke korenine in iz globin pobirala tisoče snovi, ki so jih za svojo vitalnost potrebovala.
Tudi na energijski ravni velja, da šele na globinah od 70 cm naprej delujejo reproduktivne sile.

Današnja žita so le bleda senca tistega, s čimer so se prehranjevali naši predniki. Že desetletja jih žlahtnijo le po kriteriju donosa, kar je iz njih »spralo« tisoče koristnih snovi in povečalo le delež najmanj koristnega škroba.

O koreninah, ki bi segale metre globoko, lahko le sanjamo. Po površini zemlje posipamo umetno gnojilo (N – dušik, P- fosfor,  K - kalij). Rastline to vedo, zato formirajo svoje korenine zelo plitko in se ne trudijo s prodiranjem mimo kamenja. To plačujemo z vse večjo debelostjo, alergijami na gluten in vse bolj očitnimi težavami z reproduktivnim sistemom. 

V Nemčiji stara žita, kot so enozrnica, dvozrnica, soržica ali pira, že kupujejo kot zdravilo v lekarnah. Razen zakladov dragocenega cinka je v njih še veliko neimenovanih snovi, ki očitno delujejo. V Sloveniji imamo srečo, da je stara žita možno dobiti veliko ceneje kot v tujini. Če želite iz njih dobiti največ, jih je najbolje kupiti v obliki zrnja in jih sproti mleti na mlinčku na kamne ali v kosmičnikih. Tako boste zaužili celoten spekter vitaminov, rudnin in beljakovin, ki pri skladiščenju hitro oksidirajo.
Tudi semena (sezamovo, laneno, sončnično) boste veliko lažje prebavili, če jih pred uporabo zmeljete v kosmičniku za semena.

Pozabite na laboratorije! Vsi čudeži, ki jih potrebujete, se lahko zgodijo že v vaši kuhinji.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.