Aktualne novice

Oskrbimo Ljubljano

dodano: 29.8.2019

Klemen Zahar

Projekt OSKRBIMO LJUBLJANO spodbuja ugodne nakupe ekoloških ter lokalnih pridelkov, po sistemu kratke verige brez nepotrebnih posrednikov. Projekt temelji na zaupanju med kmetom in kupcem, ki zaradi medsebojne pomoči lahko gojita pristne odnose do sebe, soljudi, narave, prehrane. Cilj projekta je neposredno povezati kmeta in kupca ter širiti zavest o nacionalni samooskrbi z medsebojnim povezovanjem ter medsebojno pomočjo. 

Glavni namen skupnostnih nakupov je torej krepitev odnosov, interakcije in osebnega stika med ponudniki in člani. Pridelki gredo neposredno iz rok pridelovalca v roke kupca, brez posrednikov. Pri tem med seboj tudi poklepetajo, nekateri pa se celo o poreklu in načinu pridelave prepričajo tako, da obiščejo kmeta kar na domu. Tako odnos ni samo poslovni, nastajajo tudi prijateljstva.

Prednosti pri projektu Oskrbimo Ljubljano so zagotovo direktni stik s ponudnikom (ponudniki so vedno fizično prisotni na prevzemu in jih lahko še dodatno povprašate o načinu pridelave, uporabi sredstev, itd.), prevzem pridelkov iz različnih koncev Slovenije na enem mestu (ponudniki so vse od Prekmurja do Primorja), preverjeni jasno označeni pridelki in seveda, ne pozabimo na skupnost. Zato vsakič po prevzemu vseskozi preverjamo zadovoljstvo naših podpornikov projekta (s kratko anketo), saj lahko le na tak način skupaj izboljšamo ponudbo in celoten projekt.

Več na: http://oskrbimose.si/ (spletna stran je še v izdelavi).

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: