Aktualne novice

Oskrbimo Ljubljano

dodano: 29.8.2019

Klemen Zahar

Projekt OSKRBIMO LJUBLJANO spodbuja ugodne nakupe ekoloških ter lokalnih pridelkov, po sistemu kratke verige brez nepotrebnih posrednikov. Projekt temelji na zaupanju med kmetom in kupcem, ki zaradi medsebojne pomoči lahko gojita pristne odnose do sebe, soljudi, narave, prehrane. Cilj projekta je neposredno povezati kmeta in kupca ter širiti zavest o nacionalni samooskrbi z medsebojnim povezovanjem ter medsebojno pomočjo. 

Glavni namen skupnostnih nakupov je torej krepitev odnosov, interakcije in osebnega stika med ponudniki in člani. Pridelki gredo neposredno iz rok pridelovalca v roke kupca, brez posrednikov. Pri tem med seboj tudi poklepetajo, nekateri pa se celo o poreklu in načinu pridelave prepričajo tako, da obiščejo kmeta kar na domu. Tako odnos ni samo poslovni, nastajajo tudi prijateljstva.

Prednosti pri projektu Oskrbimo Ljubljano so zagotovo direktni stik s ponudnikom (ponudniki so vedno fizično prisotni na prevzemu in jih lahko še dodatno povprašate o načinu pridelave, uporabi sredstev, itd.), prevzem pridelkov iz različnih koncev Slovenije na enem mestu (ponudniki so vse od Prekmurja do Primorja), preverjeni jasno označeni pridelki in seveda, ne pozabimo na skupnost. Zato vsakič po prevzemu vseskozi preverjamo zadovoljstvo naših podpornikov projekta (s kratko anketo), saj lahko le na tak način skupaj izboljšamo ponudbo in celoten projekt.

Več na: http://oskrbimose.si/ (spletna stran je še v izdelavi).

0,03125<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.