Aktualne novice

Obravnavanje škodljivosti 5G tehnologije na seji državnega zbora

dodano: 18.11.2019

Verjetno vas ne veseli spremljati naše seje državnega zbora. vseeno pa je ukvarjanje s politiko nujno vsaj tam kjer se ta politika ukvarja z nami in našim zdravjem. 

Na današnji seji DZ, bodo na vrsti poslanska vprašanja, in koliko lahko razberemo iz programa seje, na njem bo postavljeno tudi poslansko vprašanje o morebitni škodljivosti tehnologije 5G. 

Celotno vprašanje poslanca NS lahko preberete na povezavi https://imss.dz-rs.si/imis/436c307dcbe9e541b771.pdf

Hkrati obveščamo, da smo se uspeli dogovoriti, da bomo lahko nevladne organizacije, posamezniki ter strokovnjaki, zbrani v  Gibanju za človeku prijazno tehnologijo, 3. marca 2020 v Državnem svetu Republike Slovenijie predstavili celotno problematiko in znanstvene dokaze o tveganjih, ki jih predstavljajo mikrovalovna sevanja, neustrezna zakonodaja in zastarele metode ocenjevanja vplivov. Več podrobnosti o dogodku bomo navedli v novih objavah.

Če še niste podpisali peticije, s katero pozivamo na moratorij na uvajanje tehnologije 5G, preden dobimo jasne ocene tveganj o vplivih takšne tehnologije na človeka in naravo, vas naprošamo, da to storite čim prej (https://www.peticija.online/proti_uvedbi_testiranja_5_g_omreja_v_sloveniji). 

Ta peticija je prvi korak pri zbiranju podpisov za vložitev zaknodajnega predloga, ki je v zaključni fazi priprave.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.