Aktualne novice

Izplača se biti optimist!

dodano: 4.12.2019

Sanja Lončar in ekipa informacijskega središča Zazdravje.net (uvodnik novic dec/jan 2019/20 SZZČN)

Tiskane novice december / januar 2019/20 v veliki meri posvečamo regenerativnim močem telesa, vendar tudi pri tem velja omeniti staro modrost, ki pravi »kakor zgoraj, tako spodaj«.

To, kako naša prepričanja o tem, kaj je mogoče doseči in česa ne, ustvarjajo naše telo, včasih lahko prikrijemo z oblačili in šminko. Kako pa naša prepričanja o tem, kaj vse ni mogoče, oblikujejo svet, v katerem živimo, pa lahko vidimo vsi, in to na vsakem koraku. 

Pred kratkim je po predavanju k meni pristopila gospa, ki je bila navdušena nad vsem »kar si upam povedati« (njene besede). Bila je zgrožena nad vsem, kar »nam počnejo takšni in drugačni lobiji in mafijske združbe«. Ko pa sem jo vprašala, kaj je storila, da bi bilo bolje, me je pogledala s tistim »a ste vi nori« pogledom in mi povedala, da kaj takega v naši družbi žal ni mogoče. 

In tako živimo v družbi, kjer je preprosto preveč čudovitih malih ljudi, ki so prepričani, da tako ali tako ni mogoče doseči ničesar. In tako raje čakajo na čudež, zadetek na loteriji ali pa v horoskopu iščejo srečni trenutek, ki bo vse uredil. 

Državo pa smo prepustili tistim, na katere zdaj zlivamo žolč, saj smo tako zelo prepričani, da naš glas ne pomeni nič, da se še na volitve ne odpravimo. Večini se ne ljubi niti podpisati peticije ali dati predloga vladi, češ da je tako ali tako vse obsojeno na neuspeh. Biti v svetu staršev in soustvarjati vzgojo svojega otroka je »izguba časa« … Preučiti kak zakonodajni predlog in dati svoje predloge?

Naj pristavim še naš piskrček – kolikokrat ste pomislili, da bi nam namenili delček že plačane dohodnine, pa se vam je zdelo prenaporno odrezati list, ga dati v ovojnico in ga oddati v nabiralnik?

Ljudje mislijo, da si s tem, ko ne »izgubljajo energije« za družbena vprašanja, zagotavljajo kakovostnejše intimno življenje. O, kako naivno!

Če dovolimo, da občutek nemoči prepoji vsako našo celico, moramo sprejeti tudi to, da bomo živeli v telesu, v katerem so vse celice prepričane, da ni mogoče doseči prav ničesar. Ne morete biti v svoji koži optimist, ki si zna pomagati, se spremeniti, popraviti in regenerirati, na zunanji svet pa zreti z brezupom in s prepričanjem, da je nemogoče kar koli spremeniti. To preprosto ne gre. Vaše telo vaše misli jemlje resno in to, v kar verjamete, preprosto materializira. Pravilo »kakor notri, tako zunaj« deluje brez izjem. 

Zato se izplača biti optimist. Zato se izplača biti konstruktiven. Zato se izplača iskati rešitve, biti pozitiven, vztrajati … Ne zato, ker bi bili revolucionarji, utopisti ali naivneži, ki ne znajo poskrbeti zase in za svojo družino. Prav nasprotno – ker je to edini pravi način, kako poskrbeti zase! 

V projektu Skupaj za zdravje človeka in narave to na svoji koži preverjamo že petnajst let, zato vam želimo to kot oznanilo še enkrat prišepniti tudi pred prihajajočimi prazniki. Kot vidite, smo resnično optimisti, saj upamo, da boste naš šepet slišali – kljub vsemu decembrskemu trušču in blišču.

USTAVITE SE! 
Odmaknite se od hrupa in centrifuge potrošništva, ki vam bosta znova poskusila ukrasti čim več časa in denarja. Vprašajte se, kakšni želite biti čez leto dni? V kakšni družbi želite živeti čez eno, pet ali deset let? S kakšnimi ljudmi želite biti obdani? 

Namesto da se sprašujete, ali je to sploh mogoče, razmišljajte le o tem, kako boste to dosegli ali – še lepše – kako bomo to dosegli skupaj!<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.