Aktualne novice

Obremenjevanju okolja družbe Lafarge Cement še ni videti konca

dodano: 28.5.2008

STA, 19.5.2008

Agencija za okolje je družbi Lafarge Cement izdala okoljevarstveno dovoljenje za obratovanje naprave, ki lahko povzroča onesnaževanje večjega obsega (IPPC naprava). Dovoljenje je namenjeno obratu za proizvodnjo cementa, s proizvodno zmogljivostjo 1400 ton cementnega klinkerja na dan.

Kot so sporočili z Ministrstva za okolje in prostor, je Agencija RS za okolje zavrnila zahtevek družbe Lafarge Cement za izdajo okoljevarstvenega dovoljenja za uporabo odpadkov kot dodatno gorivo oziroma za sosežig odpadkov v napravi za proizvodnjo cementa. Za izdajo obratovalnega dovoljenja napravi za proizvodnjo cementa so bili izpolnjeni vsi pogoji, ki jih takšna naprava mora izpolnjevati, da lahko pridobi okoljevarstveno dovoljenje, poudarjajo na okoljskem ministrstvu.

Glede sosežiga odpadkov pa je agencija za okolje v postopku ugotovila, da bi sosežiganje odpadkov še poslabšalo kakovost zunanjega zraka v okolju, kjer sta mejna in ciljna vrednost že zdaj preseženi. Agencija je tudi ugotovila, da upravljavec ni dokazal, da izpolnjuje zahteve glede mejnih vrednosti za emisijo dušikovih oksidov, ki so predpisane za slučaj sosežiga odpadkov in da nima zagotovljenega sistema za doziranje odpadnih gum, tako kot zahtevajo predpisi. << Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.