Aktualne novice

Akcija: reševanja bikca Fredija!

dodano: 30.5.2008

Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice

Začelo se je tule: http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=8&c_id=173932 …
Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice se je sedaj vključilo v akcijo reševanja bikca Fredija, ki je pred desetimi dnevi pobegnil pred vhodom v klavnico v Celjskih mesninah. Po uspavanju so ga prepeljali nazaj na ekološko kmetijo Jenšterle v Šentjurju. Lastnik kmetije Žiga Jenšterle (tel. 041 604 511) je za okoli 2 tisoč evrov pripravljen bikca prodati prijateljem živali, pri katerih bi lahko živel do konca življenja. Druga možnost, ki jo je tudi ponudil gospod Žiga, pa je, da bi bikec Fredi ostal na njegovi kmetiji do konca življenja. V tem primeru je ponudil ceno okoli 5 tisoč evrov. V ceno je vključeno primerno oskrbništvo in zdravstveno zavarovanje za Fredija.

Podjetnik Mitja (tel. 031 200 528) iz Ljubljane je že zbral dva tisoč evrov za odkup Fredija. Vendar nima ustreznega prostora zanj. Za to se Mitja zavzema, da bi bikec ostal na tej ekološki kmetiji, kjer ima primerne pogoje za bivanje in prostorne pašnike. V tem primeru nas prosi, da mu pomagamo zbrati še tri tisoč evrov, da bo Fredi ostal na kmetiji do naravne smrti. V dogovoru z Mitjom odpiramo pri Društvu za osvoboditev živali in njihove pravice poseben račun, kamor lahko nakažete sredstva. Račun je: 02011-0253228311, sklic 00 099, s pripisom: Pomoč za Fredija. Sredstva bomo zbirali, dokler ne bomo skupaj z Mitjem zbrali 5 tisoč evrov. 

Hvala za vsakršno pomoč.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.