Aktualne novice

FDA končno umika svoje trditve, da so amalgamske zalivke varne!

dodano: 7.7.2008

FDA končno umika svoje trditve, da so amalgamske zalivke varne!
Po desetletjih brezpogojnega zagovarjanja amalgama, je FDA končno prisiljena v umik.
Niso odločile peticije, zaslišanja v kongresu, zbiranje in dokumentiranje težav, zaslišanja na Znanstveno svetovalni komisiji, pisma poslancem… Šele tožba, ki jo je sprožilo 11 nevladnih organizacij v ZDA je prisilila FDA v spremembo pozicije.
Trditev, da »ne obstajajo znanstveni dokaz, da bi amalgam bil škodljiv« je zdaj preteklost.
FDA je s svoje spletne strani umaknila vsa priporočila za uporabo ter dodala, da amalgamske zobne zalivke, ki vsebujejo živo srebro utegnejo delovati neurotoksično  na nervni sistem otroka in zarodka. Odsvetujejo jih tudi vsem osebam, ki so v večji meri izpostavljene živem srebru, nosečnicam in osebam z oslabljenim imunskim sistemom.
Razen omenjene spremembe v trditvah je sodišče določlo, da mora FDA v roku enega leta (do julija 2009) sprejeti tudi klasifikacijo in pravila uporabe amalgamov.
Ni za pričakovati, da bi FDA predlagala prepoved, vendar se pričakuje bolj restriktivna uporaba.

In kaj boste počeli s svojimi amalgamskimi zalivkami? Zagotovo jih je dobro zamenjati, vendar temu morate pristopiti previdno. Zavedati se morate, da največja zastrupitev nastaja pri zamenjavi zalivk. Zato jih ne menjajte veliko na enkrat. Živo srebro, ki ga boste ob brušenju in vrtanju pogoltnili ali vdihnili, poskusite neutralizirati z veliko klorofila. Za ta namen je dobro pred posegom zaužiti nekaj chlorelle, klamatske alge ali zelene magme. Imejte nekaj teh dragocenih lovilcev živega srebra pri roki in jih zaužijte še enkrat takoj po posegu. Povečani odmerki so priporočljivi še nekaj dni po tem.

V branje vam priporočamo članek na portalu Altermed o strupenosti amalgama in natančnem postopku za odstranitev http://www.altermed.org/vsebina/clanek.php?clanek_id=498&kat_id_parent=255<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: