Aktualne novice

FDA končno umika svoje trditve, da so amalgamske zalivke varne!

dodano: 7.7.2008

FDA končno umika svoje trditve, da so amalgamske zalivke varne!
Po desetletjih brezpogojnega zagovarjanja amalgama, je FDA končno prisiljena v umik.
Niso odločile peticije, zaslišanja v kongresu, zbiranje in dokumentiranje težav, zaslišanja na Znanstveno svetovalni komisiji, pisma poslancem… Šele tožba, ki jo je sprožilo 11 nevladnih organizacij v ZDA je prisilila FDA v spremembo pozicije.
Trditev, da »ne obstajajo znanstveni dokaz, da bi amalgam bil škodljiv« je zdaj preteklost.
FDA je s svoje spletne strani umaknila vsa priporočila za uporabo ter dodala, da amalgamske zobne zalivke, ki vsebujejo živo srebro utegnejo delovati neurotoksično  na nervni sistem otroka in zarodka. Odsvetujejo jih tudi vsem osebam, ki so v večji meri izpostavljene živem srebru, nosečnicam in osebam z oslabljenim imunskim sistemom.
Razen omenjene spremembe v trditvah je sodišče določlo, da mora FDA v roku enega leta (do julija 2009) sprejeti tudi klasifikacijo in pravila uporabe amalgamov.
Ni za pričakovati, da bi FDA predlagala prepoved, vendar se pričakuje bolj restriktivna uporaba.

In kaj boste počeli s svojimi amalgamskimi zalivkami? Zagotovo jih je dobro zamenjati, vendar temu morate pristopiti previdno. Zavedati se morate, da največja zastrupitev nastaja pri zamenjavi zalivk. Zato jih ne menjajte veliko na enkrat. Živo srebro, ki ga boste ob brušenju in vrtanju pogoltnili ali vdihnili, poskusite neutralizirati z veliko klorofila. Za ta namen je dobro pred posegom zaužiti nekaj chlorelle, klamatske alge ali zelene magme. Imejte nekaj teh dragocenih lovilcev živega srebra pri roki in jih zaužijte še enkrat takoj po posegu. Povečani odmerki so priporočljivi še nekaj dni po tem.

V branje vam priporočamo članek na portalu Altermed o strupenosti amalgama in natančnem postopku za odstranitev http://www.altermed.org/vsebina/clanek.php?clanek_id=498&kat_id_parent=255<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.