Aktualne novice

Kaj skriva hitra prehrana

dodano: 15.7.2007

Če boste kliknili na spodnjo povezavo si boste ogledali novi film avtorja Super veliki jaz, ki je tokrat testiral kako se razkraja gotova hrana, ki jo kupujemo v verigah hitre prehrane. < kliknite tukaj za ogled filma >

Pod drobnogledom je znova McDonalds, vendar bi bilo zanimivo enako storiti tudi z drugimi izdelki, ki jih uživate. Če jih bakterije vztrajno nočejo jesti s tem mogoče dokazujejo, da so bolj pametne od nas?

Tovrstni test bi bilo zanimivo narediti doma, posebej če vaši otroci padajo na hamburgerje, krompirčke in podobno hitro hrano.

Tudi trajno mleko se več "ne zna" skisati. Grenivke, ki so se enkrat januarja stresle iz vrečke in skotalile pod moj sedež v avtomobilu, pa sem odkrila pred nekaj dnevi. Nič jim ni manjkalo! Lahko bi jih znova dali v prodajo?

Ali je odsotnost bakterij in kvasovk res dokaz, da je žiivlo varno za našo uporabo? Ali ste se kdaj vprašali kako lahko pogrevate že predpečen krompirček ali svaljke, če ste se v šoli učili, da pogrevanje krompirja ni dovoljeno?

Očitno je, da naša industrija prehrane obvlada veliko skrivnosti o katerih vemo zelo malo. Naj bo ta članek javni klic v sili poštenim tehnologom, naj nam odkrijejo skrivnost kako industrija to doseže!<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.