Aktualne novice

Prvi slovenski Dan ekovasi

dodano: 2.9.2008

septembrske novice Skupaj za zdravje človeka in narave

Sliko sta dopolnili predavanji o stanju okolja v Sloveniji in izkušnja enomesečnega šolanja za ekološke vasi v Findhornu na Škotskem.
Predstavile so se tudi slovenski projekti in iniciative, ki v široki paleti idej in načinov iščejo svoje načine trajnostnega sobivanja.

V okolici Pivke je našel svoj prostor inovacijski center umeščen v ekološko naselje. Rodovne vasi s pretežno samozadostnimi družinskimi posestvi organizirano iščejo svoje kotičke po vsej Sloveniji, večje posestvo pri Vranskem pa že snuje urbanistično zasnovo bodoče ekovasi. Da je s povezanostjo prebivalcev in kančkom poslovne žilice mogoče tudi stare vasi povezati s trajnostnim razvojem pa dokazujejo v Veliki Preski. Večina projektov je z različnimi kriteriji odprtih za dodatne prebivalce.

Na dogodku je bil jasno izražen interes za sodelovanje, medsebojno pomoč, skupno nastopanje v javnosti in ozaveščanje slovenskega prostora. V ta namen je bila tudi dana pobuda za formalno ustanovitev združenja. Spletna stran www.ekovas.si pa bo služila kot stična točka komunikacije.

Že potekajo priprave na naslednji Dan ekovasi konec novembra.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: