Aktualne novice

Prvi slovenski Dan ekovasi

dodano: 2.9.2008

septembrske novice Skupaj za zdravje človeka in narave

Sliko sta dopolnili predavanji o stanju okolja v Sloveniji in izkušnja enomesečnega šolanja za ekološke vasi v Findhornu na Škotskem.
Predstavile so se tudi slovenski projekti in iniciative, ki v široki paleti idej in načinov iščejo svoje načine trajnostnega sobivanja.

V okolici Pivke je našel svoj prostor inovacijski center umeščen v ekološko naselje. Rodovne vasi s pretežno samozadostnimi družinskimi posestvi organizirano iščejo svoje kotičke po vsej Sloveniji, večje posestvo pri Vranskem pa že snuje urbanistično zasnovo bodoče ekovasi. Da je s povezanostjo prebivalcev in kančkom poslovne žilice mogoče tudi stare vasi povezati s trajnostnim razvojem pa dokazujejo v Veliki Preski. Večina projektov je z različnimi kriteriji odprtih za dodatne prebivalce.

Na dogodku je bil jasno izražen interes za sodelovanje, medsebojno pomoč, skupno nastopanje v javnosti in ozaveščanje slovenskega prostora. V ta namen je bila tudi dana pobuda za formalno ustanovitev združenja. Spletna stran www.ekovas.si pa bo služila kot stična točka komunikacije.

Že potekajo priprave na naslednji Dan ekovasi konec novembra.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.