Aktualne novice

Stres povzroča raka!

dodano: 29.9.2008

Sanja Lončar (oktobrske novice Skupaj za zdravje človeka in narave)Bolj ko raziskovalci spoznavajo bolezen rak, bolj namreč ugotavljajo, da njegovi vzroki ležijo v nerazrešenih stanjih stresa.
Dr. Waltraut Fryda je eden izmed terapevtov z izjemnimi uspehi pri zdravljenju raka. Desetletja je preučeval mehanizme delovanja adrenalina in ugotovil, da naša medicina zelo veliko ve o posledicah presežka adrenalina, nihče pa se ne ukvarja s posledicama pomanjkanja.

Vemo, da se adrenalin intenzivno izloča v stanju stresa, vendar če stres traja predolgo, proizvodnja adrenalina vedno bolj peša, dokler ga v nekem trenutku ni več dovolj. Raziskave dr. Fryde so pokazale, da imajo rakavi bolniki zelo nizko raven adrenalina, kar povzroča, da se v krvi sesuje ravnovesje med adrenalinom in inzulinom, ki je odgovorno za pravilno oskrbo celic s sladkorjem.
Zato se celice začnejo pretirano polniti s sladkorjem, kar spreminja njihovo delovanje, povzroča alkoholno fermentacijo in izločanje levosučnih kislin ter ustvarja okolje brez dovolj kisika. Tej klinični sliki rečemo rakava celica.

Uspehi dr. Fryde, ki že desetletja zdravi različne oblike raka, temeljijo na protistresni terapiji, spremenjeni prehrani in dovajanju velikih količin desnosučnih mlečnih kislin.

Tudi Dr. Hamer je farmacevtske lobije razburil s teorijo, da je stres (dr. Hamer ga imenuje biološki konflikt, ki nastopi nenadno, na katerega pacient ni pripravljen in ga ne zna uspešno razrešiti) glavni vzrok rakavih bolezni in da se v osnovi rak ne rešuje z zdravili temveč z reševanjem vzrokov, ki so povzročili konflikt. Ta konflikt potem povzroča spremembe na treh ravneh: v psihi, v možganih in v organih. Po njegovih izkušnjah naše telo večkrat ustvari rakave tvorbe, ki z reševanjem konflikta izginejo. Alopatski medicini zameri predvsem to, da ne razlikuje med tvorbo, ki je v nastajanju, in tvorbo, ki je v fazi izginevanja. Dr. Hamer trdi, da močni konflikti povzročijo tudi biološke spremembe v našem programu delovanja in da je to spremembo možno tudi videti z diagnostiko možganov. Da so njegove trditve pravilne, potrjujejo tudi neodvisne raziskave dr. Aleksandra Friedmanna z univerzitetne psihiatrične klinike na Dunaju, ki je dokazal, da resni psihični konflikti puščajo vidne posledice na možganih.

Sodobna spoznanja kvantne fizike poglabljajo to spoznanje. Tako znanstveniki prihajajo do sklepa, da v osnovi obstajata le dve vrste celic: energijsko normalne in energijsko nenormalne. Celice, ki normalno spremljajo in oddajajo energijo, so zdrave, rakave celice pa imajo zelo potratno ekonomijo in požirajo šestdesetkrat več energije, kot je proizvajajo. S tem izčrpavajo vsa okoliška tkiva in so podobne črnim luknjam v vesolju.

Terapevti različnih šol zato uspešno zdravljenje gradijo na ponovni vzpostavitvi normalnih energijskih pretokov. Eni vam to energijo »prodajajo«, drugi jo poskušajo dovajati s hrano, ki ima pravilen energijski naboj (npr. znana dieta dr. Budvigove na osnovi skute in lanenega olja), največ uspeha pa imajo tisti, ki se hkrati ukvarjajo z vzrokom in posledico.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.