Aktualne novice

Epilog prvega kroga cepljenja proti HPV:

dodano: 24.7.2007

25 punc, ki so prejele vakcino so imele glavobole, slabosti in vrtoglavico. V nekaterih primerih so bili učinki tako hudi, da so jih morali hospitalizirati. Delnice farmacevtske družbe CSL, ki je proizvajalka cepiva za Avstralijo, so padle, ko je omenjena informacija pricurljala v javnost.

Verjetno se sprašujete ali bo to zadostovalo, za ustavitev obveznega cepljenja?

Vaša logika in logika velikih korporacij sta na žalost dve različni logiki. Kljub temu, da je omenjeno cepivo očitno nevarno in da celo po izjavah proizvajalca ne zagotavlja zaščito pred vsemi oblikami virusa HPV ter kljub temu, da omenjeni virus 90% ljudi, ki so z njim okuženi, premaga brez potrebe po zdravilih, se nadaljujejo pritiski o nujnosti cepljenja.

Kot poroča Kaiser Network.org Merck intenzivno lobira, da bi podobno zakonodajo sprejeli v še 18 državah. V ta namen so angažirali skupino za lobiranje Women in Government. V igri je nekaj milijonov dolarjev, vendar je, kot pravijo strokovnjaki, to drobiž v primerjavi z profitom, ki se obeta, če bo vakcina proti HPV sprejeta kot obvezna. Analitiki na tem področju ocenjujejo, da so potencialni zaslužki okrog milijarde dolarjev na leto.

In, ko nekaj sprejmejo v ZDA, hitro "počepne"  tudi WHO (svetovna zdravstvena organizacija). Od tam pa do lokalne zakonodaje, ki bo jutri zahtevala obvezno cepljenje vaše hčere ali vnukinje, pa ni daleč.

Če vas spomnimo, da je Merck proizvajalec še ene vaccine Vioxx, odgovorne za smrt 60.000 ljudi, vas verjetno bo minila želja po nadaljnjih podvprašanjih "kako je to mogoče".

Na žalost uvažanje pogubnih idej iz ZDA na naših tleh ni redkost. Tudi naša farmacevtska industrija ima zelo močne pozicije, ko gre za vplive na zakonodajo. Žalostno stanje na področju zdravilstva, homeopatije in poraba zdravil po prebivalcu, so le nekateri izmed dokazov za to. Zato bodite pozorni, ko gre za  promocijo cepljenja na naših tleh.

Namesto da se sprašujete, ukrepajte! Podprite društvo za svobodo odločanja SVOOD, ki je edino, ki se v Sloveniji prizadeva za svobodno izbiro, ko zadeva cepljenje otrok. Slovenija je ena izmed zadnjih držav v katerih so cepljenja otrok predpisana z zakonom, starši pa kaznovani, če jih zavrnejo. Pri nas sicer (še) nimamo obveznega cepljanje proti HPV, imamo pa  nekaj drugih aktualnih cepiv, za katere obstaja veliko utemeljenih pomislekov ali prinašajo več škode kot  koristi.

Več o problematiki cepljenja lahko preberete na www.zazdravje. net v rubriki "skupaj razkrivamo" – temne plati cepljenja.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.