Aktualne novice

Umazani geli za prhanje?

dodano: 4.11.2008

novembrske novice Skupaj za zdravje človeka in narave

Ko si zaželite blagodejnih učinkov prhanja, bodite zelo pozorni, s čim jih boste dosegali. Revija Öko test je v septembru 2008 pregledala 55 gelov za tuširanje in ugotovila, da se v povprečju stanje izboljšuje, ker so mnogi proizvajalci postali bolj pozorni na sestavine, ki jih vsebujejo njihovi izdelki.

Kljub temu pa je število izdelkov, ki ne vsebujejo nobene od škodljivih snovi precej majhno (8).

Oceno zelo dobro so dobili (po abecednem vrstnem redu) izdelki blagovnih znamk Alverde, Dr.Hauschka, Lavera, Logona, Primavera, Weleda, Dermasel in Heliotrop. Enako je število izdelkov (8), ki jim zaradi škodljivih sestavin ÖKO TEST prižiga rdečo luč. Tako so na dnu seznama končali izdelki blagovnih znamk Biotherm, La Roche-Posay, Creme 21, Flower by Kenzo, Jil Sander, L'Eau D'Issey, L'Occitane in Vichy Lipidiose.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.