Aktualne novice

Pred zaključno bilanco

dodano: 1.12.2008

Tokrat ne bomo izgubljali besed ob predpraznični potrošniški mrzlici. Pogled na prepolne vozičke vam lahko pove, kako velika je luknja, ki jo nekateri poskušajo zapolniti s hrano, in kolikšno je pomanjkanje brezpogojne ljubezni, ki jo poskušamo kupiti, ali se odkupiti z darili.
Namesto počitka in poglobljenega premisleka o vsem, za kar smo porabili dneve v tem letu, bo večina ta mesec svoje telo znova zelo neljubeče posiljevala s hrano, pijačo in stiki z ljudmi, na primer s poslovnimi partnerji in sodelavci, ki jih »morajo oddelati« samo zato, ker se ob koncu leta to »spodobi«.
Ali boste imeli dovolj moči za ohranjanje lastne prisotnosti kljub pričakovanjem vaših gostiteljev, kolegov, poslovnih partnerjev? Škoda bi bilo zamuditi dragoceno energijo, ki jo ponuja kozmični in energijski konec leta. To je čas za umiritev, premislek, naravnavanje lastne notranje smeri.
Zato ves hrup, pohlep, požrešnost in s smehom prikrito žalost v teh dneh jemljite predvsem kot izziv. Okrog vas je zagotovo veliko ljudi, ki si bolj želijo vaše prisotnosti kot vaših daril in postrežbe s pecivom.
Če pa vse to že veste, potem se poskusite izogniti še zadnji pasti – da bi svoje okolje, ki tega ne dojema, kritizirali in poskušali spreobrniti. Prepričati ne morete nikogar. Lahko pa tudi tisti, ki nočejo slišati in razumeti, v vaši bližini začutijo brezpogojno ljubezen.
Bodite sprememba, ki si je želite na svetu.
Sanja Lončar, urednica<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: