Aktualne novice

Pred zaključno bilanco

dodano: 1.12.2008

Tokrat ne bomo izgubljali besed ob predpraznični potrošniški mrzlici. Pogled na prepolne vozičke vam lahko pove, kako velika je luknja, ki jo nekateri poskušajo zapolniti s hrano, in kolikšno je pomanjkanje brezpogojne ljubezni, ki jo poskušamo kupiti, ali se odkupiti z darili.
Namesto počitka in poglobljenega premisleka o vsem, za kar smo porabili dneve v tem letu, bo večina ta mesec svoje telo znova zelo neljubeče posiljevala s hrano, pijačo in stiki z ljudmi, na primer s poslovnimi partnerji in sodelavci, ki jih »morajo oddelati« samo zato, ker se ob koncu leta to »spodobi«.
Ali boste imeli dovolj moči za ohranjanje lastne prisotnosti kljub pričakovanjem vaših gostiteljev, kolegov, poslovnih partnerjev? Škoda bi bilo zamuditi dragoceno energijo, ki jo ponuja kozmični in energijski konec leta. To je čas za umiritev, premislek, naravnavanje lastne notranje smeri.
Zato ves hrup, pohlep, požrešnost in s smehom prikrito žalost v teh dneh jemljite predvsem kot izziv. Okrog vas je zagotovo veliko ljudi, ki si bolj želijo vaše prisotnosti kot vaših daril in postrežbe s pecivom.
Če pa vse to že veste, potem se poskusite izogniti še zadnji pasti – da bi svoje okolje, ki tega ne dojema, kritizirali in poskušali spreobrniti. Prepričati ne morete nikogar. Lahko pa tudi tisti, ki nočejo slišati in razumeti, v vaši bližini začutijo brezpogojno ljubezen.
Bodite sprememba, ki si je želite na svetu.
Sanja Lončar, urednica<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.