Aktualne novice

Povprečni Slovenec zaužije 64 kg mesa letno!

dodano: 1.12.2008


Kot pravijo podatki Statističnega urada za leto 2007, so v slovenskih klavnicah pokončali skoraj 34 milijonov živali in »proizvedli« 128.788 ton očiščenega mesa.
Deljeno na število prebivalcev je to 64 kilogramov na osebo na leto. Če bi iz te številke od-šteli še dojenčke ter vse tiste, ki mesa na uživajo se povprečni Homo Slovenicus prehranjuje z več kot 200 gramov mesa na dan.
Večina jih ob tem ne ve, da uživajo živali krmljene z gensko spremenjeno sojo in koruzo, da vsebuje meso tudi do 10-krat več pesticidov, kot jih najdemo v sadju in zelenjavi, ter da meso predstavlja eno od največjih tveganj za kopico bolezni.
Naša jetra in žolčnik imata z mesom veliko dela. Če bi ju radi ohranili v dobrem zdravju, vam priporočamo planetu in človeku bolj prijazne rešitve.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.