Aktualne novice

NAD ODLOČITVIJO ARSO RAZOČARANA TUDI VARUHINJA ČLOVEKOVIH PRAVIC

dodano: 1.12.2008

VIR: cNVOs.info, 17.11.2008

Varuhinja človekovih pravic dr. Zdenka Čebašek - Travnik je izrazila razočaranje nad odločitvijo Agencije Republike Slovenije za okolje pri Ministrstvu za okolje in prostor (ARSO), da zavrne predlog, da bi v ponovnem postopku odločanja o izdaji dovoljenja trboveljskemu Lafarge Cementu za obratovanje naprave, ki lahko povzroča onesnaževanje okolja večjega obsega, sodelovala izvedenec s področja hidrometeorologije in izvedenec medicinske stroke.
Razočaranje varuhinje temelji zlasti na »zaskrbljenosti zaradi ugotovitev, da je zdravstveno stanje ljudi in okolja v Zasavju slabše kot v ostalih območjih Slovenije, kar kaže na potrebo, da so tovrstne odločitve sprejete z največjo mero previdnosti in usmerjene k preprečevanju izvorov škodljivih posledic človekovega ravnanja na okolje«. Varuhinja obenem poudarja, da s tem »nikakor ne izraža dvoma v strokovna znanja upravnih delavcev, ki vodijo postopke na Agenciji Republike Slovenije za okolje«.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.