Aktualne novice

Spremenila se je le fasada!

dodano: 2.12.2008

Minilo je leto dni od uredbe Evropske komisije, s katero je prepovedana uporaba številnih potencialno nevarnih snovi v barvah za lase. V tem letu smo bili priča temu, da so mnogi proizvajalci spremenili svojo embalažo, vendar navadni smrtniki stežka ugotovimo, koliko se je spremenila tudi vsebina.
Nemška revija Öko test je pregledala več kot 40 barv za lase in ugotovila, da VSE konvencionalne barve za lase še vedno vsebujejo aromatske amine. Ob tem so v njih našli še kopico drugih problematičnih snovi.
Tokrat niso vzeli pod drobnogled naravnih barv in kane, vendar bi vas želeli spomniti, da je pred dvema letoma opravljen pregled pokazal, da tudi na tem področju mrgoli zavajajočih navedb in potencialno nevarnih snovi. Če se vam kane zdijo varne in naravne, vas moramo opozoriti, da so pri pregledu našli vsaj polovico izdelkov, ki so jim bili dodani aromatski amini.
Edine barve, v katerih ni nobenih toksičnih snovi in so zato edine dobile oceno ZELO DOBRO, so barve Logona in Sante.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.