Aktualne novice

Hvala bogu, da je kriza!

dodano: 2.12.2008

Kriza na trgu hrane je vplivala na to, da je Evropska komisija razveljavila posebne tržne standarde za 26 vrst sadja in zelenjave. Tako ne bodo več v veljavi pravila, ki urejajo velikost in obliko sadja in zelenjave, kar pomeni, da krive banane in kumare ter grčav korenček od julija 2009 ne bodo več »izven zakona«. (Če razumemo prav, so do takrat še prepovedani.)
Komisarka Mariann Fischer Boel je dejala: »Nesmiselno je metati stran proizvode, s katerimi ni nič narobe, samo zato, ker so 'napačne' oblike«. Tistim, ki so predlagali in dosegli takšno zakonodajo, ki je izdelkom iz rastlinjakov in hidroponike dala prednost pred zelenjavo iz narave, pa se ideja očitno ni zdela nesmiselna.
Upajmo, da se bo kriza še zaostrovala, saj bo mogoče iz teh razlogov lažje popraviti še kakšno neumnost v zakonodaji.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.