Aktualne novice

Nevarni izdelki!

dodano: 2.12.2008

Zveza potrošnikov vabi, da obiščete spletno stran, kjer lahko pregledno preverite seznam izdelkov, ki so jih umaknili iz prodaje. 
Na seznamu prepovedanih živil lahko najdemo veliko zanimivih podatkov. Ali ste vedeli, da se lahko salmonela skriva tudi v začimbi origano? Ali da marelična marmelada, na kateri piše »brez konzervansov«, teh vsebuje celo čez vse dovoljene meje? In da ajdova moka lahko vsebuje gluten? Ter da so otroški čaji  BE BE, Lumpy in Sparky proizvajalca Droga Kolinska vsebovali pesticid haloksifop in onesnaževalce (ohratoksin A in kovine)? Pa niti na misel vam ne pride, da bi v bio ekstra deviškem oljčnem olju lahko našli ostanke ftalatov, pa so jih našli v izdelkih BIO-SITIA v trgovinah Hofer.
Pogosto tožimo, da uradne ustanove ne naredijo dovolj za varnost hrane. Res bi lahko naredile več, vendar tudi obstoječa testiranja so brez pomena, če informacije ne pridejo do vas. Nihče vam ne bo potrkal na vrata, da vas obvesti o novih »packarijah« živilske industrije. Zato se informirajte sami.
http://www.zps.si/sl/hrana-in-pijaca/odpoklic-zivilskih-izdelkov/index.php
Če imate doma kakšnega od preklicanih izdelkov, ga lahko vrnete in zamenjate.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.