Aktualne novice

Obporodne stiske?

dodano: 12.1.2009

Združenje Naravni začetki

Posameznico v nosečnosti, med porodom in tudi potem, ko v naročju ljubkuje dojenčka, preplavljajo številni občutki – od sreče, radosti in moči do strahu, žalosti in jeze. V različnih življenjskih okoliščinah, v različnih partnerstvih in z duševno prtljago iz svojega otroštva ter v ne ravno idealnem zdravstvenem varstvu lahko materinstvo postane prevelik izziv. Nosečnice, porodnice in ženske po porodu se srečujejo s tesnobo, depresijo in s travmami zaradi neustreznega porodnega doživetja.

Da bi na temno stran materinstva posijala svetloba, potrebujemo različne možnosti: podporo, svetovanje, druženje v skupinah, usmerjanje, psihoterapevtsko pomoč in v nekaterih primerih zdravljenje z zdravili. Vedno pa so nujni tudi pogled vase in v družinska razmerja ter iskreno preizpraševanje o tem, kaj je res pomembno. Od tod izvirajo odločitve za boljšo uravnoteženost med skrbjo za druge in skrbjo zase, kar zagotavlja kakovostno osebno in družinsko življenje.

Pri Združenju Naravni začetki ženskam, ki stopajo po poti materinstva, ponujamo poglobljeno razumevanje, podporo pri iskanju najboljših rešitev, druženje v različnih podpornih skupinah ter svetovanje prek telefona mamaZOFA 051 245 013, prek foruma Obporodne stiske in na osebnih srečanjih. Več informacij dobite na www.mamazofa.org.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: