Aktualne novice

Obporodne stiske?

dodano: 12.1.2009

Združenje Naravni začetki

Posameznico v nosečnosti, med porodom in tudi potem, ko v naročju ljubkuje dojenčka, preplavljajo številni občutki – od sreče, radosti in moči do strahu, žalosti in jeze. V različnih življenjskih okoliščinah, v različnih partnerstvih in z duševno prtljago iz svojega otroštva ter v ne ravno idealnem zdravstvenem varstvu lahko materinstvo postane prevelik izziv. Nosečnice, porodnice in ženske po porodu se srečujejo s tesnobo, depresijo in s travmami zaradi neustreznega porodnega doživetja.

Da bi na temno stran materinstva posijala svetloba, potrebujemo različne možnosti: podporo, svetovanje, druženje v skupinah, usmerjanje, psihoterapevtsko pomoč in v nekaterih primerih zdravljenje z zdravili. Vedno pa so nujni tudi pogled vase in v družinska razmerja ter iskreno preizpraševanje o tem, kaj je res pomembno. Od tod izvirajo odločitve za boljšo uravnoteženost med skrbjo za druge in skrbjo zase, kar zagotavlja kakovostno osebno in družinsko življenje.

Pri Združenju Naravni začetki ženskam, ki stopajo po poti materinstva, ponujamo poglobljeno razumevanje, podporo pri iskanju najboljših rešitev, druženje v različnih podpornih skupinah ter svetovanje prek telefona mamaZOFA 051 245 013, prek foruma Obporodne stiske in na osebnih srečanjih. Več informacij dobite na www.mamazofa.org.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.