Aktualne novice

»Novo« poročilo o pesticidih!

dodano: 19.2.2009

februarske novice Skupaj za zdravje človeka in naraveKonec novembra 2008 je Evropska komisija objavila »sveže« poročilo o pesticidih za leto 2006. Na srečo je nacionalna birokracija precej hitrejša in je »že« na voljo tudi slovensko poročilo za leto 2007.

Prvo branje ne kaže nič novega. Polovica sadja in zelenjave vsebuje ostanke pesticidov. Prebijanje zgornjih dovoljenih meja se je ustavilo, vendar na račun vse bolj množične uporabe koktajlov pesticidov.

O tem, kako koktajli delujejo v našem telesu, pa se nihče ne upa spregovoriti. Do naslednjih novic bomo pregledali razpoložljivo gradivo in vam sporočili ugotovitve. Do takrat pazite, kaj in pri kom kupujete, in začnite risati svoj zasaditveni načrt za to pomlad.

Razširjeno obliko poročila in povezave na uradne dokumente najdete na www.zazdravje.net v rubriki Skupaj razkrivamo.  << Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.