Aktualne novice

Kirurge šokiral pacient z zeleno krvjo

dodano: 28.7.2007

Dr.Mercola. com

Analiza je pokazala, da je spremembo krvi povzročilo žveplo, ki se je vezalo s hemoglobinom, ki je nosilec kisika v krvi. Do tega pa je prišlo zaradi jemanja zdravila proti migreni, ki vsebuje sulfonamide (Sumatriptan).
Po prenehanju jemanja tega "zdravila" potrebuje kri kar 5 tednov, da se regenerira in da se ji povrne normalna barva. V hudih primerih pa je potrebna tudi transfuzija krvi. Novico sta objavili  reviji New Scinetist, 8. junija 2007 in The Lancet 9. junija.
 
To je le še ena slučajno odkrita zgodba o stranskih učinkih "čudežnih zdravil".
Glavoboli so postali tako pogosti, da Američani na leto pogoltnejo tablet proti migreni v vrednosti 1 milijarde dolarjev. Za Slovenijo tovrstni podatki niso na voljo, vendar po izjavah lekarnarjev, s katerimi sodelujemo, tudi pri nas tablete proti glavobolu sodijo v sam vrh povpraševanja.

Težava je v tem, da se le malo uporabnikov teh tablet zaveda, da le-te lahko povzročijo več težav, kot jih lahko rešijo.

Kot lahko preberemo v knjigi "Telo kliče po vodi" in kot svarijo tudi stare zdravilske knjige, je glavobol predvsem odgovor telesa na pomanjkanje vode. Ko želi telo zaščititi možgane pred izgubo vode, ustvarja histamin, ki ima to lastnost, da povzroča obcutek bolečine. To občutimo kot glavobol.

Ko v želji, da bi ga preprečili, posežemo po antihistaminikih, dejansko stopimo zaščitni histamin in tako omogočimo dehidracijo možganov, kar pelje v veliko bolj resne težave. Zato ne preseneča, da nekateri raziskovalci ugotavljajo, da lahko pride pri jemanju zdravil proti glavobolu - kot posledica - do kroničnih glavobolov.

Zakaj bi torej jemali tablete proti glavobolu, ki nam povzročajo kronične glavobole, barvajo kri in povečujejo tveganje za trajne poškodbe možganov?

V novejšem času se med razloge za glavobol uvršča tudi vse več kemije v prehrani. Mnoga barvila, umetne arome, dišave in pesticidi ustvarjajo reakcije telesa, ki se kažejo kot glavoboli, pa jih zelo redko povežemo s tistim, kaj smo zaužili. Rehidracija,  razkisanje in razstrupljanje telesa pa v 80 % primerov zadostujejo, da postanejo glavoboli le spomin.

Pri glavobolih, ki jih povzroča stres in nepravilna pretočnost telesa, pa pomagajo sprostitvene tehnike, akupresura, poslušanje sproščojoce glasbe, petje in EFT.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: