Aktualne novice

KU – KU, POMLAD JE ŽE TU!

dodano: 22.2.2009

marčevske novice Skupaj za zdravje človeka in narave

Zemlja se že lep čas prebuja iz zimskega počitka in pridni zeliščarji že načrtujejo nabiralniške pohode. Nekateri se med brsteče poganjke odpravijo sami, drugi se raje pridružijo somišljenikom v katerem izmed mnogih slovenskih zeliščarskih društev. Eno takšnih je tudi Društvo zeliščarjev Celje.

Ustanovljeno je bilo v letu 2006 na pobudo tečajnikov zeliščarskega krožka Univerze za tretje življenjsko obdobje pri Osrednji knjižnici Celje. Tečajniki so namreč po zaključenem spoznavanju zdravilnih zelišč začutili, da želijo še naprej poglabljati vedenje o tej zanimivi tematiki. Tako so se lotili organizacije predavanj in strokovnih ekskurzij na posamezna rastišča, v botanične vrtove in k pridelovalcem zdravilnih zelišč. Za razpoznavni znak so si izbrali list ginka s tremi celjskimi zvezdami, saj je v celjskem Mestnem parku ob Savinji primerek enega najstarejših ginkovih dreves pri nas, star že več kot 170 let.

V Društvu so zelo odprti za sodelovanje na različnih področjih. Vsako leto se dvakrat predstavijo na prireditvah »Podeželje v mestu« v Celju, sodelujejo na »Srednjeveški tržnici« na Starem gradu v Celju (na fotografiji), prisotni so tudi na Noči čarovnic in Adventnem sejmu. Skupaj s planinci spoznavajo gorski rastlinski svet.

Izvedli so tudi dve zanimivi in dobro obiskani delavnici »Peka kruha z zelišči po klasičnem postopku«, letos pa so se odločili pri izobraževanju dati prednost pridelavi zelišč. Potovali bodo v okolico Šibenika, v Istro in še kam, prav kmalu pa bodo odšli pod domačo Mrzlico po sveži čemaž. S krepkim spomladanskim sprehodom bodo tako še dodatno oplemenitili njegove zdravilne učinke.

Na sedežu Društva lahko vsak torek od 10. do 12. ure osebno povprašate o vsem, kar bi vas še utegnilo zanimati v zvezi z njegovim delovanjem.

Lahko pa pokličete tudi na zeliščarski telefon: 051 665 570 ali se obrnete na predsednika društva, Edvarda Stepišnika: edvard.stepisnik@t-1.si, 031 427 986. << Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine:

Bi radi brali novice v tiskani obliki?

Finančna sredstva nam ne omogočajo pokrivanja stroškov pošiljanja na individualne naslove. Če bi želeli naše novice prejemati na dom, prosimo za prispevek, ki ga nakažete na:
TRR: 0201 1025 5748 080
IBAN: SI 56 0201 1025 5748 080
BIC BANKE: LJBASI2X
KODA NAMENA: OTHR

Prejemnik: Društvo Ognjič, Planina na Pohorju 44, 3214 Zreče
Namen plačila: Prispevek za obveščanje
Sklic: SI 00 in datum plačila (npr.: 23092019)
 
Priporočamo se za 7 EUR (letna naročnina, 9 številk) ali več. Vsak prispevek (tudi manjši) nam pride prav, da lahko še naprej širimo mrežo vrtcev, šol, novinarjev, zdravstvenih ustanov in drugih, ki jim pošiljamo naše novice. Prispevke lahko pošljete tudi v obliki poštnih znamk A.

Prispevek za obveščanje lahko uredite tudi s pomočjo e-nakazila na strani shop.zazdravje.net.
 
POMEMBNO:
Vaš naslov je razviden ob izvedenem nakazilu prispevka, zato ga ni potrebno pošiljati po elektronski pošti, javiti po telefonu ali nam pošiljati kopije položnic po pošti. 

To pa boste kljub vsemu morali storiti, če:
 plačnik ne bo tudi prejemnik novic (kjer bo plačano za več prejemnikov ali če plačnik plača znesek za drugega prejemnika novic),
 ima plačnik v naslovu šumnike (ti se na izpisku ne izpišejo). 

V tem primeru nam točne podatke, komu in kam naj pošljemo novice, sporočite po pošti na naslov društva ali po elektronski pošti na posljite.novice@gmail.com ali nas pokličite ob delovnikih med 9. in 13. uro na 041 770 120.
 
Prispevke, za katere ne bomo dobili nobenih dodatnih napotkov, bomo obravnavali kot donacije.