Aktualne novice

Starši stisnili Kellogg!

dodano: 27.7.2007

ABC News, 14. junij 2007

Kellogg, vodilni svetovni proizvajalec žitaric za zajtrk, bo spremenil formulacijo svojih izdelkov in jih naredil bolj zdrave, ali jih ne bo več promoviral otrokom.

Ta sprememba je posledica pritiskov staršev in nevladnih organizacij, ki so že bili na tem, da bi tožili kompanijo za nekorektno oglaševanje nezdravih izdelkov otrokom.

Kot del poravnave je Kellogg ustvaril nove kriterije "Kellogg Global Nutrient Criteria," katere bodo dodali na večino svojih izdelkov. Ti kriteriji zahtevajo, da bo vsak obrok Kellogovih izdelkov v prihodnje vseboval:
- manj kot 200 kalorij
- manj kot 2 grama nasičenih maščob
- manj kot 12 gramov sladkorja in do 230 milogramov natrija.

V vmesnem času pa bo Kellogg embalaže izdelkov opremil tudi z bolj berljivimi prehranskimi informacijami. Načrtujejo tudi ustavitev oglaševanja v šolah otrokom mlajšim od 12 let in obljubljajo, da bodo prenehali z uporabo risanih likov "ki niso del trgovskih znamk", v izdelkih, ki ne ustrezajo novim kriterijem.

Proizvajalci so znani po tem, da zavajajo potrošnike s svojimi zdravimi apeli.  Ko gre za sladke zajtrke, slana peciva in druge procesirane izdelke (po katerih je Kellogg najbolj poznan), so obljube daleč od realnosti .

Vendar celo novi kriteriji ignorirajo najbolj problematične sestavine, kot so fruktozni sirup, umetna barvila, arome in konzervansi.

Zagotovo je dobra novice, da se multinacionalke odzivajo na zahteve potrošnikov po bolj zdravi hrani. Vendar kljub temu ne pozabite, da poleg teh obstajajo še veliko bolj zdravi izdelki, s katerimi lahko hranite svoje otroke.<< Nazaj

Želite brati naše novice tudi v prihodnje?

Prepotrebna sredstva za delovanje projekta Skupaj za zdravje človeka in narave lahko donirate na več načinov.

1. Z neposredno donacijo preko varnega in enostavnega online plačila Paypal.


2. Tako, da namenite del vaše dohodnine: